Košarka

Goran Dragić iz Miamija na Bahame

Miami, 27. 09. 2016 18.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moštvo lige NBA Miami Heat bo prvi del priprav na sezono opravilo na mondenih Bahamih, v moštvu sta tudi dva slovenska igralca, Goran Dragić in Beno Udrih. Dragić je po kadrovskih spremembah postal vodja moštva in je pripravljen prevzeti to vlogo.

Za moštva v ligi NBA je danes uvodni dan priprav na novo sezono. Naslov prvaka bo branila ekipa Cleveland Cavaliers na čelu z LeBronom Jamesom, v konkurenci najboljših košarkarjev na svetu bosta igrala dva Slovenca. Oba v moštvu Miamija, Goran Dragić in Beno Udrih. Miami si je za pripravljalno bazo izbral Rajski otok na Bahamih. Za košarkarje to ne bodo počitnice, v petih dneh jih čakata dva naporna treninga dnevno.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kadrovsko je Miami doživel dve veliki spremembi, Dwyane Wade se je preselil v Chicago, Chris Bosh pa ni dobil zdravniškega dovoljenja za treniranje in igranje zaradi težav s krvnimi strdki. Brez dvoma nova situacija za Dragića, saj je moštvo Miamija precej pomlajeno. Dragić, Udrih, Udonis Haslem in Josh McRoberts so izkušeni, ostali so mlajši. Dragić je tako postal novi vodja moštva, ki bo težko konkuriralo za naslov. Ljubljančan je pripravljen sprejeti izziv in voditi moštvo: "Kar se tiče moje vloge, moram prevzeti odgovornost, biti glasnejši in vodja. Še vedno imamo nekaj izkušenih fantov in mislim, da je to dobra mešanica z mlajšimi."

"V pripravljalnem obdobju moramo razviti pravo kemijo z novinci. Imamo vrhunske trenerje in organizacijo za sabo. Imamo vse, da smo dobro moštvo, dokler bomo trdo delali in delovali kot moštvo," je povedal Dragić za časnik Palm Beach Post. Pojavila so se tudi namigovanja, da bi Dragića predsednik in menedžer kluba Pat Riley lahko prodal (med kandidati naj bi bila Philadelphia), a je to verjetno le skrajna možnost. Miami je namreč Ljubljančana nagradil z bogato večletno pogodbo in nanj resno računa. Bo pa težka naloga za Rileyja, če bo hotel pripeljati nove igralce in okrepiti moštvo.

Goran Dragić
Goran Dragić FOTO: AP
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.