Košarka

Nova zmaga Olimpije ter novi porazi Heliosa, Zlatoroga in Krke

Ljubljana, 05. 11. 2011 21.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Košarkarji Uniona Olimpije so v 6. krogu lige ABA v Tivoliju premagali Radnički iz Kragujevca s 85:70. Preostali slovenski predstavniki so bili manj uspešni, saj je Krka izgubila v Podgorici proti Budućnosti (80:84), Helios in Zlatorog pa doma proti zagrebški Cedeviti (62:87) oziroma Širokem (53:78).

Deon Thompson
Deon Thompson FOTO: Aljoša Kravanja
Ljubljančani tudi po šestem krogu ostajajo neporaženi v ligi ABA. Obračun v Tivoliju z Radničkim je bil njihov deseti uradni nastop v novi sezoni, ocena pa zaenkrat zelo visoka, saj se lahko trener Sašo Filipovski pohvali z izkupičkom 7-3. Šest zmag v jadranski konkurenci, sredi tedna premierni uspeh v evroligi, porazi pa so prišli s strani Barcelone, Siene in Krke v slovenskem superpokalu. Gostitelji so glavni del naloge opravili v prvem polčasu, v katerem so si nabrali dovolj visoko prednost, da je gostje iz Kragujevca kljub poskusom v nadaljevanju niso uspeli izničiti. Union Olimpija je tekmo odprla z izidom 13:0 in prednost na začetku druge četrtine povišala na 40:24. Ob odlični strelski predstavi celotnega moštva - med strelce se je že v prvem polčasu vpisalo vseh deset igralcev, ki so stopili na parket - so zmaji razliko raztegnili na 52:32 in na odmor odšli s 54:36. Radnički je v drugem polčasu pokazal povsem drug obraz; v 24. minuti je prišel na 56:48, v 29. na 62:55, na začetku zadnje četrtine pa je bil rezultat 65:62. Zeleno-beli so še pravočasno uredili svoje vrste in po zaslugi Deona Thompsona (17 točk, 9 skokov, indeks 25) in Aleksandra Ćapina (14 točk, 4 podaje) hitro pobegnili na 71:62 ter si zagotovili novi dve točki.

Novomeščani izjemno slabo odprli tekmo v Moraći

Trener Krke Nenad Trajković vsekakor ni mogel biti zadovoljen s predstavo svoje ekipe v prvem polčasu.
Trener Krke Nenad Trajković vsekakor ni mogel biti zadovoljen s predstavo svoje ekipe v prvem polčasu. FOTO: Damjan Žibert

Košarkarji Krke po šestem krogu lige ABA ostajajo pri eni zmagi, ki so jo dosegli v prejšnjem krogu doma proti Hemofarmu. Želja, da bi tej sledila še prva v gosteh, je bila neuresničljiva, saj so Novomeščani preslabo odigrali prve tri četrtine tekme, tako da visokega zaostanka v zadnjih desetih minutah niso uspeli izničiti. V zadnji minuti tekme je Krka po nizu točk Zorana Dragića prišla vsega na tri točke zaostanka, popoln preobrat pa je s črte prostih metov preprečil Bojan Krstović. Izenačenih je bilo le nekaj uvodnih minut, nato pa je Budućnost z delnim izidom 9:0 v pičli minuti pobegnila na visokih trinajst točk prednosti. Razlika je sredi tretje četrtine poskočila na 57:41, pred zadnjimi desetimi minutami pa je imela Budućnost še vedno lepo zalogo. Počasi in vztrajno so se slovenski prvaki bližali, vendar jim na manj kot na 82:79 ni uspelo priti. Novomeščane v prihodnjih treh krogih lige ABA čakajo trije zahtevni tekmeci, hkrati pa bodo sredi meseca pričeli z nastopi v evropskem pokalu. V sedmem krogu jadranskega tekmovanja bo v dvorani Leona Štuklja veliki slovenski derbi z Unionom Olimpijo (nato Krko čaka še gostovanje pri Cedeviti in domača tekma s Crveno zvezdo), evropsko sezono pa bodo odprli doma proti Lietuvos Rytas, ki jo vodi njihov bivši trener Aleksandar Džikić.

Helios brez možnosti proti Cedeviti

Zmago Sagadin
Zmago Sagadin FOTO: Damjan Žibert

Domžalčani so doživeli šesti poraz v ligi ABA, drugega v nizu na domačem parketu. Proti zagrebški Cedeviti, ki je v dosedanjih petih krogih klonila le v Stožicah, so bili varovanci trenerja Zmaga Sagadina brez pravih možnosti za presenečenje, tako da bodo morali še počakati na prvo zmago v novi sezoni. Domžalčani bodo v naslednjih štirih krogih kar trikrat gostitelji. Prihodnji teden bo v dvorani Komunalnega centra nastopila Crvena zvezda, nato bodo igrali v Zagrebu, serijo petih domačih tekem v šestih krogih pa bodo zaključili proti Zlatorogu in Radničkemu. Glede na to, da je Cedevita v prejšnjem krogu premagala evroligaški Zagreb s kar 46 točkami razlike, so jo Domžalčani še dobro odnesli. Bili so sicer vseskozi v zaostanku - že na začetku 11:22, vendar pa so si Zagrebčani visoko končno razliko priigrali šele v zaključku srečanja. Helios je po treh četrtinah zaostajal vsega sedem točk, kar je stratega Cedevite Dražena Anzulovića prisililo k bolj zavzetemu pristopu. Tako so njegovi varovanci v dveh minutah prišli na 65:50 in se prav v zadnji minuti prebili do najvišje prednosti na tekmi.

Laščani do novega visokega poraza

Košarkarji Zlatoroga so še naprej brez zmage.
Košarkarji Zlatoroga so še naprej brez zmage. FOTO: Damjan Žibert

Igralci Širokega so že v uvodu tekme pokazali, da jih zanima le zmaga. Povedli so s 7:2, nato sredi prve četrtine še z 18:8, Laščani pa niso našli poti do nasprotnikovega koša in gostje so uvodni del dvoboja dobili z 22:10. Tudi druga četrtina je bila povsem v znamenju gostov. Široki je vodil že za 19 točk, to razliko pa so Laščani v zaključku drugega dela le nekoliko zmanjšali. Predvsem zaradi številnih izgubljenih žog in slabega meta za dve točki so igralci Zlatoroga na odmor odšli z zaostankom 25:42. Tudi v nadaljevanju so Laščani pokazali slabo igro, vendar so slabo igrali tudi gostje. Skoraj tri minute obe ekipi nista zadeli, v drugi polovici tretje četrtine pa so igralci Zlatoroga z nekoliko bolj agresivno igro vendarle znižali rezultat, kljub temu pa so pred zadnjo četrtino zaostajali za 11 točk. V zadnjem delu tekme pa so gostje spet zaigrali bolje in v prvih nekaj minutah nanizali nekaj košev, štiri minute pred koncem je razlika znašala kar 27 točk. V zaključku tekme pa Laščanom ni uspelo zmanjšati razlike in Široki Brijeg je z 78:53 prišel do tretje zmage v ligi ABA. Pri domačih je Vladimir Panić dosegel 21 točk in bil tudi najboljši strelec tekme.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Chatefucio
07. 11. 2011 17.31
Luka mian, Helios Domžale je en klub ;)
W.A.S.P
07. 11. 2011 16.54
JURE ZDOVC,JURE ZDOVC,Spartak st.Petersburg,sedaj bo še dobil navijače Zenita na svojo stran pa bo peklensko še v dvorani ker ima izredne rezultate katere nihče od njega ni pričakoval.24 k i napišite raje kaj o njem pametnega,da bo nevedna raja videla koga je spustila iz Olimpije.JURE ZDOVC
celtics_fan
06. 11. 2011 18.47
+1
skoda da helios in domzale sploh igrajo u v ligi aba
zoky113
06. 11. 2011 14.08
rokec906.11.2011, 13:16 hahahahahah dej ne nabiji ker dobro več da lahko olimpija premaga kateri kol evropski klub!!!!!! majo kvalitetne igralce in zdej se to tudi že počasi vidi in bo tudi v EL začela zmagovati!!! Manjka jim samo še samo zavest, koncentracija čez celo tekmo in želja po uspehu ter zmagi!!! Kako pa so lani premagali Panatinajkos?????
rokec9
06. 11. 2011 13.16
@zoky11305.11.2011, 23:11; kako ne gre UOL v EL?? Zmagali so tisto tekmo katero se je pričakovalo, da bodo zmagali oz. da bodo v igri za zmago. tisti, ki je pričakoval zmago proti Barceloni in Sieni bolje da gre spremljat kaj drugega, ker košarka ni za njega!!
exim.ex
06. 11. 2011 13.00
balkanac12
06. 11. 2011 12.48
letos se dobro vidi kaj premore slovenska klubska košarka....ce seštejemo vse dosedanje zmage in poraze pridemo do katastrofalnega rezultata.... 7 zmag------6 olimpija,1 krka 16 porazov-----6 helios, 5 krka,5 zlatorog ce se zlatorog danes izgubi bo 17 poraz....s tem pa bo koeficient se bolj padel ze zdaj smo pod 50 procenti
zoky113
06. 11. 2011 12.32
no sedaj se je začela kazati kvaliteta SLO klubov....in vidimo da je olimpija najbolj kvalitetna čeprav jo je Krka premagala v super pokalu ampak takrat se igralci še niso dobro poznali....
Androoo14
06. 11. 2011 12.29
Kolko vidim je kvaliteta slovenske košarke,resnično slaba trenutno. Res je da imamo Olimpijo,pa še pri njej igrajo samo 3 slovenci,tak da nemoremo rečti da je to ravno slovenska ekipa,kar se igralcev tiče. Ostali 3 klubi pa so res v tej sezoni zelo slabi. Od Krke sem pričakoval tam nekje sredino lestvice,samo da bodo tako slabi pa niti približno nisem pričakoval. Zlatorog in Helios,ki sta sestavljena iz pretežno slovenskih igralcev pa sta poden od podna. Zelo me skrbi za slovensko košarko,kakšna bo njena kvaliteta v prihodnosti,saj resnično nimamo pravih talentov in to je kruta realnost. In bojim se da nebomo več mogli pričakovat takšnih rezultatov v prihodnosti,saj na obzorju ni novih Lorbkov,Lakovičev,Dragičev in tako naprej. Če bo šlo tako naprej se slovenski košarki slabo piše.
Chamberlain
06. 11. 2011 11.14
Čeprav navijam za olimpijo, mi je kar malo žal za ostale slovenske klube, ki so prikovani na dno lestvice brez zmage(razen krka z eno zmago, samo vseeno)
Zverck
06. 11. 2011 10.41
dj Crawezza ti niti neveš zakaj ga maš kaj šele da bi vedu kaj je * hehehe na derbiju med Krko in Olimpijo, no če lohk sploh temu rečemo derbi glede na to da je krka prklenena na dnu lestvice, jih bo Olimpija nasula za najman 20 pik!!! Kaj jim zdele pomaga tist naslov za superpokal al karkol ježe blo, če pa v ABA ligi ne znajo igrat Krkina ladja se počasi potaplja :D OLIMPIJA NAJ ODMEVA DO NEBA!!!
Crawezza
06. 11. 2011 03.30
krka sampijon! minusi mu pou * hladne vode pomenijo! :D
zoky113
05. 11. 2011 23.11
Če olimpiji ne gre v evro ligi ji gre pa v ligi ABA toliko bolje!!!!Ampak tudi v evro ligi se počasi prebuja :)
Bregar1234
05. 11. 2011 21.57
Flo_Rida
05. 11. 2011 21.48
wnBw
05. 11. 2011 21.43
helios pa laško pa to ni za to ligo. pa o na domačem terenu zgubijo več kot za 20 točk. za njih bo v tej ligi dosežek da probajo vsaj 1 tekmo zmagat, škoda da so take ekipe sploh notr