Košarka

Noah se skesan opravičuje in napoveduje: 'Vrnil se bom in se tudi nekaj naučil'

New York, 28. 03. 2017 21.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je pred dnevi vodstvo severnoameriške lige NBA košarkarja ekipe New York Knicks Joakima Noaha zaradi kršenja dopinških pravil kaznovalo s prepovedjo nastopanja na 20 tekmah, se je danes z opravičilom odzval tudi igralec.

Noah (na fotografiji) se je opravičil vsem, ki jih je njegovo dejanje prizadelo.
Noah (na fotografiji) se je opravičil vsem, ki jih je njegovo dejanje prizadelo. FOTO: AP

V vzorcu sina nekdanjega francoskega teniškega zvezdnika Yannicka Noaha so našli sledi sredstva LGD-4033, ki je po zasnovi in učinku podobno anaboličnim steroidom. Joakim Noah zaradi okrevanja po operaciji kolena pred enim mesecem še ne igra, kazen pa bo začela veljati, ko bo po ugotovitvah zdravnikov spet zmožen igranja. To bo morda v rednem delu ali končnici te sezone, če pa se bo okrevanje podaljšalo, bodo tudi kazen prenesli v naslednjo sezono 2017/18. "Naredil sem napako, ki me je hudo prizadela. Rad bi se opravičil soigralcem, navijačem, klubu. Za menoj je težko obdobje in želel sem se čim prej izkopati iz teh poškodb," je dejal košarkar, ki je priznal, da je sredstvo zaužil z enim od preparatov, s katerimi si je želel pomagati pri okrevanju, ni pa vedel, da vsebuje snovi, ki so na seznamu prepovedanih sredstev v njegovem tekmovanju.

Moštvo New York Knicks je z Noahom sklenilo štiriletno pogodbo lani poleti, vredna pa je 72 milijonov dolarjev. Za zdaj pa Francoz še ni izpolnil pričakovanj kluba, najprej ga je ovirala poškodba dimelj, konec februarja pa je moral na operacijo kolena zaradi odstranitve delca poškodovanega meniskusa. V tej sezoni ima povprečje le pet točk in 8,8 skoka na tekmo, ki jih je odigral 46. "Zame je to težko obdobje, a se bom vrnil in se tudi nekaj naučil. Kazen je stroga, toda prepričan sem, da se bom uspešno vrnil," je še dejal Noah, ki so ga leta 2014 izbrali za najboljšega obrambnega igralca lige, je pa tudi dvakratni udeleženec tekem zvezd.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.