Košarka

Nič od še enega hitrega slovesa, Jamesov 'John Hancock' v kratkem na novi stomilijonski pogodbi s Konjeniki

Cleveland, 12. 08. 2016 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški košarkarski zvezdnik LeBron James, član aktualnih prvakov lige NBA Cleveland Cavaliers, naj bi v kratkem podpisal novo sto milijonov dolarjev (89,75 milijona evrov) vredno triletno pogodbo. Tako se bodo končale špekulacije o hitrem slovesu od kluba svojega otroštva.

James je blestel v končnici, potem ko redni del sezone Clevelanda ni bil "nič posebnega".
James je blestel v končnici, potem ko redni del sezone Clevelanda ni bil "nič posebnega". FOTO: Reuters

LeBron James se je v vrste Cleveland Cavaliers iz domačega Ohia vrnil z jasnim ciljem - mestu, ki je toliko let trpelo brez večjega naslova prvaka, prinesti šampionski pokal. To je nekdanjemu članu Miami Heat hitro tudi uspelo z letošnjo zgodovinsko zmago v finalu lige NBA proti branilcem naslova Golden State Warriors, okoli podpisa nove dolgoročne(jše) pogodbe z največjim košarkarskim zvezdnikom pa se je v Clevelandu hitro razširilo več različnih govoric. Tudi to, da James "navija" svojo ceno, ki bo po poročanju ESPN znaša sto milijonov dolarjev (89,75 milijona evrov) za triletno pogodbo, ki naj bi jo najkoristnejši igralec zadnje sezone podpisal v kratkem. Po zaslugi nekoč osovraženega Jamesa, ki so ga imeli v Clevelandu po odhodu v Miami za "izdajalca", so se Konjeniki izjemno vrnili v nepozabni seriji z Golden State Warriors v finalu, v katerem so že zaostajali z 1:3. James je s povprečjem  29,7 točke, 11,3 skoka in 8,9 podaje na tekmo vodil izjemen preobrat za končno slavje s 4:3 sredi Oaklanda. 31-letnik, ki ne nastopa na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, v rednem delu sezone ni blestel, a je bil najboljši, ko je bilo to najbolj potrebno.

"Tu mi je zelo všeč. Zelo rad sem tukaj. Rad imam svoje soigralce," je ob govoricah, da se bo hitro poslovil, tako kot leta 2010, dejal James za Cleveland.com. "Jasno je, da bo moj agent poskrbel za vse logistične zadeve, toda jaz sem srečen," je še dodal košarkar, ki bi lako v kakšnem drugem klubu zaslužil tudi precej več. A tudi v najbolj slovenskem mestu v ZDA mu ne bo hudo - na začetku nove sezone bo njegova plača znašala 31 milijonov dolarjev (27,8 milijona evrov) in prvič v karieri bo najbolje plačani košarkar lige, v sezoni 2017/18 pa bo zaslužil še dva milijona dolarjev (1,79 milijona evrov) več in s tem posekal absolutni rekord za eno sezono v zgodovini NBA. V "klubu 30" (ko gre za letno plačo) so še Michael Jordan (v letih 1997 in 1998), Kobe Bryant (2014), v "norišnici" z novimi bajnimi pogodbami pa se kmalu priključujeta še James Harden (2018-2020) in Mike Conley (2018-2021). Le še Jamesov John Hancock, ki v pogovorni angleščini v ZDA pomeni podpis, manjka do uradne potrditve dogovora, ki bo šel v zgodovino ameriškega športa.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KiNgKoNg
12. 08. 2016 18.02
-4
Klub svojega otroštva? LOL! Pa saj ni s 14imi leti tam igral. xD