Košarka

New York Knicks v Londonu izgubili 16. tekmo zapored

London, 16. 01. 2015 09.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji New York Knicks nadaljujejo črni niz porazov v ligi NBA. Kratkohlačnikom ni pomagala niti pot v London, saj so v O2 Areni v vpisali 16. poraz po vrsti. Tokrat so lekcijo iz košarke dobili od moštva Milwaukee Bucks, ki je bilo boljše s 95:79.

O.J. Mayo je dosegel 22 točk.
O.J. Mayo je dosegel 22 točk. FOTO: Reuters

Moštvo iz New Yorka je v letošnji sezoni vpisalo še 36. poraz, z le petimi zmagami, pa ostajajo najslabše moštvo povsem na repu razvrstitve v ligi NBA. Pri Milwaukeeju je bil pod obročema najnatančnejši O.J. Mayo z 22 točkami, Brandon Knight pa je 20 točkam dodal še šest ukradenih žog. Pri New Yorku pa je Carmelo Anthony dosegel 25 točk.

Severnoameriška košarka je v Londonu privabila številno občinstvo, dvorana je bila razprodana, v občinstvu pa se je trlo znanih osebnosti, v ospredju so bili zvezdniki angleškega nogometa Thierry Henry, Michael Owen in Didier Drogba.

Peta selitev lige NBA tostran Atlantika pa ni ponudila nadstandardnih košarkarskih užitkov. Kratkohlačniki so, razen Anthonyjevega prispevka, prikazali bolj malo vrhunske košarke in so bili slaba reklama. Zgrešili so kar deset začetnih metov na koš, kar tri v razmiku šestih sekund. Bucks pa so povedli s kar 14:0 in vodstva niso izpustili iz rok, Knicksi pa so se približali na največ 11 točk zaostanka.

Anthony, ki se je moštvu pridružil po šestih tekmah odsotnosti zaradi težav s kolenom, ima London v lepšem spominu z olimpijskih iger leta 2012, ko je bil del ameriške reprezentance, ki je osvojila zlato kolajno, pred dvema letoma pa je bil v Londonu, ko so Knicksi premagali Detroit Pistons (102:87).

Tekmo so si v živo ogledali tudi Cesc Fabregas, Thierry Henry in Didier Drogba.
Tekmo so si v živo ogledali tudi Cesc Fabregas, Thierry Henry in Didier Drogba. FOTO: Reuters

Zato pa se je smejalo košarkarjem Milwaukeeja, ki so prijeten turističen ogled mesta združili še z zmago na tekmi. "Za nami je krasno potovanje. Veliko smo se družili, si ogledali znamenitosti. Res prijetno potovanje," je po tekmi dejal Mayo.

Četrtkov košarkarski spored v ligi NBA je bil skromen. Ob tekmi v Londonu sta bila čez veliko lužo dva obračuna. Košarkarji Houston Rockets so v derbiju zahodne konference doma premagali Oklahoma City Thunder s 112:101, ekipa Los Angeles Lakers pa je pod domačima obročema izgubila s Cleveland Cavaliers s 102:109. LeBron James je dobil zvezdniški obračun s Kobejem Bryantom. James je bil prvi strelec s 36 točkami, Bryant je ostal pri 19 točkah, zato pa je moštvu pomagal z rekordnimi 17 podajami, kar pa vseeno ni bilo dovolj za preobrat.

Izidi:
Milwaukee Bucks - New York Knicks 95:79
Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 112:101
Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers 102:109

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CelticsNation
16. 01. 2015 21.27
+1
Knicksi sramota..nevem kak najbolj zahtevna publika to prebavlja..
JAMES23
16. 01. 2015 12.31
+1
Bravo Lebron!!!!!Respect Love.....Ko kobe podaja l.a.vedno fajn igra........GO CAVS!!!!!!!!!!!!