Košarka

New York boljši od Milwaukeeja

New York, 11. 01. 2016 07.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji iz New Yorka so v svojem Madison Square Gardnu premagali Milwaukee 100:88, Mariborčan Saša Vujačić pa po odločitvi trenerja kratkohlačnikov Dereka Fisherja ni stopil na igrišče.

Saša Vujačić
Saša Vujačić FOTO: AP
Največ zaslug za novo, 19. zmago kratkohlačnikov v ligi NBA je imel Carmelo Anthony, ki je tekmo končal pri 24 točkah, desetih skokih in osmih podajah, s 15 se je izkazal tudi Kristaps Porzingis, pri gostih se je z 28 točkami in desetimi skoki izkazal Greg Monroe. V Staples Centru v Los Angelesu je bil dvojni program, najprej so Clippers v "matineji" po podaljšku ugnali tekmece iz New Orleansa s 114:111, nato pa so jezerniki klonili proti košarkarjem iz Salt Lake Cityja s 74:86. Na prvi tekmi v Staples Centru so pelikani s tremi uspešno izvedenimi prostimi meti Jruea Holidayja v zadnji sekundi rednega dela tekma izid izenačili, v podaljšku je Clippers le prišel do svoje 25. zmage v sezoni. Zanjo je bil najbolj zaslužen Chris Paul, ki je imel ob 25 točkah še 11 podaj, Holiday se je pri gostih zaustavil pri 29 točkah in 11 skokih. Jezerniki nadaljujejo s serijo porazov v letošnji sezoni. Tokrat so morali priznati premoč Utaha, ki je po zmagi nad Miamijem zmagal drugič zapored. Gordon Hayward je dosegel 25 točk, v domači ekipi, ki je imela le 32,6 odstoten met iz igre, za tri točke so iz 21 poskusov zadeli le trikrat, je 18 točk dosegel Louis Williams.

Chris Paul
Chris Paul FOTO: Reuters

Po podaljšku so se zmage veselili tudi košarkarji Houstona, ki so v zadnji četrtini s trojko Trevorja Arize 17 sekund pred koncem tekme nadoknadili 13 točk zaostanka iz tretje četrtine. V podaljšku jim je Indiana pobegnila za šest točk (99:93), vendar je domači ekipi z novo trojko Arize, ki je bil s 24 točkami najboljši strelec Houstona, uspel še en preobrat. Tri točke manj je k zmagi prispeval Dwight Howard, ki pa se lahko pohvali s kar 17 skoki, pri gostih je Paul George ob slabem mestu iz igre dosegel 20 točk. Vodilna ekipa vzhodne konference iz Clevelanda je zanesljivo slavila v Philadelphii s 95:85, blestel je LeBron James, ki se je zaustavil pri 37 točkah, imel je še sedem skokov in devet podaj. Nemški veteran Dirk Nowitzki je ob zmagi Dallasa v Minneapolisu še enkrat več potrdili svojo kakovost. Z 29 točkami je bil najboljši strelec tekem, k temu je dodal še sedem skokov. Zelo napeto je bilo v Denverju, čeprav so domači košarkarji tri minute pred koncem tekme še vodili z desetimi točkami prednosti, toda Charlotte, ki je nanizala sedmi zaporedni poraz, se jim je približala na tri točke zaostanka, vendar v zadnjih 45 sekundah moštvi nista več dosegli koša. V domači ekipi, ki je prišla šele do 14. zmage v sezoni, je bil najbolj razpoložen Italijan Danilo Gallinari s 27 točkami.

Grizliji iz Memphisa so na začetku tretje četrtine za ekipo iz Bostona zaostajali že za 21 točk (40:61), vendar so se v nadaljevanju tekme le prebudili in 22 minutah tekme dosegli kar 61 točk. S 25 točkami in 13 skoki je imel veliko zaslug za zmago Zach Randolph, v gostujoči ekipi je blestel Isaiah Thomas, ki je pet sekund pred koncem tekme zadel oba prosta meta, nato ukradel žogo, vendar Avery Bradley ni zadel meta za tri točke. Thomas je dosegel 35 točk.

Izidi:

Los Angeles Clippers - New Orleans Pelicans     114:111 - podaljšek
Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks        87:93
Memphis Grizzlies - Boston Celtics              101:98
Philadelphia 76ers - Cleveland Cavaliers         85:95
Houston Rockets - Indiana Pacers                107:103 - podaljšek
New York Knicks - Milwaukee Bucks               100:88
Denver Nuggets - Charlotte Hornets               95:92
Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder  115:110
Los Angeles Lakers - Utah Jazz                   74:86

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.