Košarka

Nevzgojeni Wallace Bostonu povzroča skrbi

Boston, 03. 12. 2009 15.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rasheed Wallace je pred začetkom sezone prišel v moštvo Boston Celtics kot odmevna okrepitev, a pričakovanj do sedaj še ni izpolnil. Še več, z nešportnim vedenjem povzroča veliko skrbi trenerju Docu Riversu.

Rasheed Wallace nikakor ne more iz svoje kože.
Rasheed Wallace nikakor ne more iz svoje kože. FOTO: Reuters

Bivši član Washingtona, Portlanda, Altante in Detroita Rasheed Wallace je zmeraj slovel po svoji neukrotljivosti, in kot kaže, se krilni center niti po prihodu v Boston ni spremenil. V prvih 18 srečanjih sezone je namreč napravil že osem tehničnih napak, kar pomeni, če bo v tem tempu nadaljeval, 36 tehničnih napak do konca sezone. Problem morda niti ne bi bil tako hud, če ne bi liga NBA košarkarjem po 16. zagrešeni tehnični napaki za vsak nadaljnji takšen prekršek naložila tekmo prisilnega počitka. Wallace je na zadnji tekmi proti Charlottu zagrešil že tretjo tehnično napako na zadnjih treh srečanjih, potem ko je enemu izmed sodnikov na uho zašepetal nekaj sočnih. Če bo šlo tako naprej, se bodo Kelti morali sprijazniti s pogostimi odsotnostmi 'vročekrvneža'.

Zaskrbljujoče je predvsem to, da nobena beseda trenerja Doca Riversa pri Wallaceu ne zaleže. "Sem zelo zaskrbljen, a glede tega ne morem narediti nič. To mi lahko verjamete. Z njim lahko govorim do nezavesti, pa ne bo pomagalo," je povedal trener prvakov iz leta 2008, ki ga lahko skrbi tudi učinkovitost Wallacea. Košarkar, ki je z Detroitom leta 2004 osvojil naslov prvakov lige NBA, namreč v tej sezoni dosega slabih devet točk na tekmo, k temu pa doda štiri skoke.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kawcic152
04. 12. 2009 16.31
njega so prav zaradi tega pripeljali... da uspesno zamenja garneta ali perkinsa ko gresta na klop za par minut. z njim so pridobili na sirini in globini,ker je tudi odlicen za 3ojke. glede govorjenja ...pac tko je
Dogg Pss
03. 12. 2009 16.17
ja neki tazga...
TheDrummer
03. 12. 2009 16.06
tak pač je .vedno je bil tak in vedno bo.s tem govorjenjem izvaja pritisk na sodnike in igralce,vendar velikokrat pretirava posledica pa je tehnična napaka.konec koncev je tudi rekorder po tehničnih napak v 1 sezoni.38 če se ne motim