Košarka

Neustrašni Dončić: V vlogi vodje na igrišču se počutim odlično. S tem moram nadaljevati

Madrid, 25. 10. 2017 21.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Počutim se dobro, vedno sem se dobro počutil kot lider ekipe na igrišču," je po fantastični predstavi na evroligaški tekmi z Olimpio Milanom španskim novinarjem razlagal slovenski košarkarski biser Luka Dončić. Ta je, spomnimo, vknjižil 27 točk in postavil izjemen indeks 41.

"Stopil sem v ospredje, tako kot mora stopiti še veliko drugih mladih," je po šampionski predstavi proti italijanski ekipi Olimpii Milano povedal slovenski organizator igre Luka Dončić. Ta je po poškodbi prvega Realovega organizatorja igre Sergia Llulla dobil precej večjo minutažo in jo takoj izkoristil. "Konec koncev vemo, da je Sergio najboljši organizator v Evropi. Moral sem narediti korak naprej, ker ni njega,’’ je še dodal 18-letni Ljubljančan, ki je za 27 točk potreboval vsega 28 minut. Ob tem pa je zbral še osem skokov in podelil pet podaj. "Počutim se dobro, vedno sem se dobro počutil kot vodja ekipe na igrišču. S tem moram nadaljevati, na koncu dneva pa moram dati vse, da čim bolj pomagam ekipi," je v pogovoru s španskimi novinarji (radio Marca) skromno pristavil vse bolj raznovrstni Dončić.

Prav na raznovrstnost Slovenca je opozoril tudi katalonski košarkar Alex Hernandez, ki si kruh služi v Litvi pri Dzukiji. "Užitek ga je gledati. Je izjemen talent. Deluje superiorno od ostalih, čeprav je precej mlajši," je Dončićeve vragolije opisal Hernandez v pogovoru za radio Marca. "Še posebej mi je všeč gledati, kako organizira igro in kako sodeluje v vseh segmentih igre," je še pristavil Hernandez.

"Ni lahko zaustaviti Dončića. Igra z veliko samozavesti in je poseben košarkar. Skušali smo biti agresivni, toda ali zadene ali pa najde podajo,’’ pa je po dvoboju z Realom hitel razlagati trener Olimpie Milana Simone Pianigiani.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.