Košarka

Neuničljivi Rondo z junaško predstavo med nesmrtne

Boston, 08. 05. 2011 16.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Organizator igre košarkarskega moštva Boston Celtics Rajon Rondo si je proti Miamiju izpahnil komolec, kljub temu pa se je vrnil na parket, praktično z eno roko odigral zadnjo četrtino in svojemu moštvu pomagal do zmage.

Rajon Rondo se je dobrih sedem minut pred koncem tretje tekme konferenčnega polfinala lige NBA zapletel z Dwaynom Wadeom, nerodno padel, pri tem pa staknil izpah levega komolca. Njegovi soigralci so ob pogledu na izjemno bolečo poškodbo zgolj zatiskali oči, organizatorja igre Bostona pa je zdravniška služba odpeljala v slačilnico. Vsi so bili prepričani, da je tekma in morda tudi sezona zanj končana, kar je gostitelje zelo razjezilo. Vzdušje med svojimi varovanci je po tekmi opisal trener Doc Rivers: "Igralci so se želeli maščevati v njegovem imenu. Kevin Garnett je bil ogorčen. Med minuto odmora sem jim dejal, naj Miamiju vrnejo z dobro igro in naj ne naredijo česar neumnega. Nato pa 30 sekund pozneje ob sebi zagledam Ronda ..." "Vsi smo se spogledali in se vprašali, kaj on počne tukaj. Je to sploh pametno?" je bil nad svojim soigralcem začuten Garnett.

Rajon Rondo si je tako poškodoval levi komolec.
Rajon Rondo si je tako poškodoval levi komolec. FOTO: Reuters

Trdoživemu Rondu so zdravniki v garderobi naravnali sklep, mu na roko nadeli zaščitni rokav in hitronogi branilec se je vrnil na parket Boston Gardna. Odličnemu organizatorju igre se je videlo, da je resneje poškodovan, saj je praktično uporabljal zgolj desno roko, kljub temu pa je svojemu moštvu pomagal do pomembne zmage, s čimer so kelti izid v seriji proti Miamiju znižali na 1:2 v zmagah. "Želel sem pomagati v obrambi, zato pa potrebujem zgolj dve zdravi nogi," je po tekmi povedal Rondo, ki je sicer dosegel šest točk in 11 asistenc. Sedaj se poraja vprašanje, če bo zdravniška služba branilcu Bostona prižgala zeleno luč, da zaigra na ponedeljkovi tekmi. Po zaslugi srčne borbe kljub poškodbi ameriški košarkarski strokovnjaki že napovedujejo, da se bo Rondo vpisal ob bok 'nesmrtnim' Michaelu Jordanu, Larryju Birdu in Isiahu Thomasu, ki so prav tako na pomembnih tekmah v svoji karieri igrali kljub poškodbi. Bird je namreč igral s pretresom možganov, Thomas s poškodovanim gležnjem, Jordan pa z gripo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zajebanii
09. 05. 2011 10.12
@kosir99: Thomas in Jordan sta v takem stanju dosegla 30 in več točk. Prihod Willisa Reeda na 7. tekmo je bil predvem psihološki motiv za njegove soigralce. Mislim, da je Reed zadel samo prva dva meta in potem šel na klop. Je pa s tem soigralcem dvignil samozavest, da so na koncu zmagali. Je pa prihod Willisa Reeda na parket v tej tekmi po mojem mnenju eden od 10-ih najbolj spektakularnih trenutkov v svetu športa....
pederpan2
08. 05. 2011 22.27
+1
BRAVO RONDO!!SVAKA TI ČAST!
ALIENBAYERN
08. 05. 2011 21.43
+1
ker kul NOOO- face od Allena haha :D
CR7Forever
08. 05. 2011 19.14
+1
k je meu jordan gripo je celo nakonc zadeu met za zmago pol so ga pa soigrlaci dol odnesl ;) res car
kosir99
08. 05. 2011 16.58
+1
Willis Reed je igral leta '70 v finalu proti LAL 7. tekmo s poškodovano mišico. Komaj se je premikal po terenu vendar so NYK vseeno zmagali. To samo kot dodatek temu članku :)
Žan Sadar 1
08. 05. 2011 16.55
+1
Svaka čast..