Košarka

'Ne bomo zamenjali Nasha, z Dragićem začenjamo novo zgodbo'

Phoenix, 12. 10. 2012 09.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po odhodu Steva Nasha v Los Angeles bo v prihodnji sezoni lige NBA nosilec igre moštva Phoenix Suns naš Goran Dragić. Slovenski reprezentant se ne boji izziva, za njim pa stoji celotno strokovno vodstvo ekipe iz Arizone.

Goran Dragić je pred največjo preizkušnjo svoje kariere.
Goran Dragić je pred največjo preizkušnjo svoje kariere. FOTO: Damjan Žibert

Goran Dragić začenja novo poglavje v svoji karieri. Ljubljančan, ki je lani eksplodiral v majici Houstona, bo namreč prvič, odkar je prišel v ligo NBA, imel vlogo prvega organizatorja igre svojega moštva. Dragić se je vrnil v moštvo Phoenix Suns, kjer je tudi začel svojo pot "onstran velike luže", in bo zapolnil praznino po odhodu svojega nekdanjega mentorja Steva Nasha. "Ko sem bil še otrok, sem sanjal o tem, da bi redno igral v prvi postavi moštva NBA. V NBA želi vsak igrati v prvi postavi. To bo zame velik izziv, a se ga ne bojim," je za Yahoo Sports povedal popularni "Dragon".

V Phoenixu so po odhodu Steva Nasha k Los Angeles Lakersom začeli prenovo ekipe, v kateri ena izmed glavnih vlog čaka prav našega Dragića. Skupaj z njim so v Arizono pred začetkom sezone prišli tudi Michael Beasley, Luis Scola, Jermaine O'Neal, Wesley Johnson in tretji izbor na letošnjem naboru Kendall Marshall. Ob številnih novincih čaka Dragića težka naloga, da vse posameznike poveže v učinkovito moštvo. "Goran je veliko bolj samozavesten, kot je bil, preden je odšel od tukaj. Čuti, da spada sem. Verjame, da je zares dober igralec. Veseli smo, da ga imamo. Povedal sem mu, da ne želimo zamenjati Steva, ampak začenjamo novo zgodbo z Goranom Dragićem na položaju organizatorja igre," je nekdanjega člana Slovana, Olimpije, Caje Laboral in Houstona pohvalil trener Phoenixa Alvin Gentry.

Steve Nash bo v prihodnji sezoni združil moči s Kobejem Bryantom.
Steve Nash bo v prihodnji sezoni združil moči s Kobejem Bryantom. FOTO: Reuters

Kljub prevetritvi moštva tudi dolgoletna "prva violina" Sunsov Nash verjame, da lahko njegovo nekdanje moštvo postane pravi hit: "Že letos lahko poskrbijo za presenečenje. V svoje moštvo so pripeljali veliko igralcev, ki znajo igrati košarko. Pripeljali so nekaj mladih fantov, ki lahko napredujejo. Vodstvo je opravilo odlično delo." In kakšen je bil nasvet 38-letnega dvakratnega najkoristnejšega igralca lige NBA nasledniku? Pravzaprav je bil precej preprost ... "Vse, kar mi je rekel, je, da naj bom to, kar sem, in vse bo v redu," je dodal Dragić.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dede91
12. 10. 2012 14.41
+5
Kendall Marshall je biu tretji pick letos na naboru? Ojoj, kok ste vi bogi...
Castrum
12. 10. 2012 11.02
+7
Bravo Gogi! Uf, kakšen tandem bosta z Benotom naslednje leto na EP v Sloveniji.
Lovetake
12. 10. 2012 10.37
-7
Me je presenetil tale Dragič,ko je šel v NBA sem mislil da bo kar pod povprečjem ostalih ampak ne,je kar soliden play.Sicer je v mojih očeh idealen igralec za klop,in da potem pride v igro in da dodatno energijo(terry,jr smith,..)amapk tudi tako je vredu no..naj mu samo uspe.
kavcic74
12. 10. 2012 10.28
-65
kmalu se bo zbudil iz sanj in pristal na klopi .po sezoni ali dveh sedenja pa v kakšno krko,slovan,hopse,olimpijo,........
Simek123
12. 10. 2012 10.53
+46
Tukaj se spet vidi Slovenska nevoščljivost. Po moje ti kaj takega niti v sanjah ne boš dosegel. Vsaka čast Goranu. Vzgled je lahko vsem našim košarkašem: Pa lep pozdrav v Phoenix
Čeztrojanc
12. 10. 2012 15.52
+5
Tuki take pišeš doma maš pa plakat od dragiča na steni prleplen. SAM TK NAPREJ DRAGIČ!!!