Košarka

NBA: Phoenix, Memphis in Dallas izenačeni po številu zmag

Memphis, 01. 04. 2014 08.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipa Denver Nuggets je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma z 92:94 izgubila z moštvom Memphis Grizzlies, za katerega Beno Udrih ponovno ni igral. V boju za končnico se tri moštva borijo za prosti dve mesti.

V derbiju so San Antonio Spurs v gosteh odpravili Indiano Pacers 103:77 in po 18. zaporedni zmagi ostali na čelu lige, kar je tudi nov klubski rekord po številu zaporednih zmag. Za San Antonio je Tony Parker prispeval 22 točk, ekipa pa ostaja prva v ligi po številu zmag in porazov (58:16). San Antonio je nazadnje izgubil 21. februarja proti Phoenixu. V boju za končnico pa je pomembno zmago dosegel Memphis, ki je za dve točki premagal Denver, slovenski košarkar Beno Udrih ni dobil priložnosti za igro. Po številu zmag so sedaj na sedmem mestu zahodne konference izenačena tri moštva, Phoenix Gorana Dragića, omenjeni Memphis in Dallas (44:30), prostora pa je le za dve moštvi. Do konca rednega dela vsa tri moštva čaka še osem tekem. Na vzhodu je na prvem mestu Indiano prehitel Miami, branilec naslova.

Dragića in druščino čaka v naslednjih dveh tednih še naporen spored tekem. Sonca bodo v sredo gostila Los Angeles Clippers, nato pa sledi ob koncu tedna gostovanje pri Portlandu ter nato še tekma pod domačima obročema, ko bodo v Phoenix pripotovali košarkarji Oklahoma City Thunder. Vsa tri moštva so na Zahodu višje uvrščena od Phoenixa, Oklahoma City in Clippers sta si že zagotovili mesti v končnici, Portland pa je na petem mestu. Phoenix bo 9. aprila igral v gosteh pri New Orleansu, sonca 11. aprila čaka gostovanje pri vodilnemu moštvu Zahoda San Antoniu ter 12. aprila še tekma v gosteh pri neposrednemu tekmecu za končnico Dallasu. Phoenix 14. aprila gosti Udrihov Memphis, 16. aprila se Dragić in druščina za konec rednega dela sezone odpravljajo v Sacramento. Ekipa Miami Heat je doma premagala Toronto Raptors s 93:83. Glavni strelec vročice je bil LeBron James z 32 točkami.

V boju za končnico sta moštvi Gorana Dragića Phoenix in Bena Udriha Memphis izenačeni po številu zmag.
V boju za končnico sta moštvi Gorana Dragića Phoenix in Bena Udriha Memphis izenačeni po številu zmag. FOTO: Reuters

Izidi:
Denver Nuggets - Memphis Grizzlies 92:94
Charlotte Bobcats - Washington Wizards 100:94
Indiana Pacers - San Antonio Spurs 77:103
Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 116:111
Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 103:95
Miami Heat - Toronto Raptors 93:83
Chicago Bulls - Boston Celtics 94:80
New Orleans Pelicans - Sacramento Kings 97:102
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 104:114
Utah Jazz - New York Knicks 83:92
 

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

milesahead
01. 04. 2014 09.49
+9
ajde GogI GO GO GO !!!