Košarka

NBA: Miami in Memphis že v konferenčnih finalih

Oklahoma City, 16. 05. 2013 07.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Miami Heat in Memphis Grizzlies so se v končnici lige NBA prebili v finale konferenc. Grizliji so na peti tekmi v gosteh z 88:84 premagali Oklahoma City Thunder in se s 4:1 v zmagah uvrstili v finale zahoda. Enak podvig je na vzhodu uspel Miamiju, ki je doma s 94:91 premagal Chicago Bulls.

Košarkarji Miami Heat so napredovali v polfinale lige NBA, potem ko so po uvodnem porazu nato s štirimi zaporednimi zmagami izločili Chicago. LeBron James je k zmagi prispeval 23 točk in osem podaj, Dwyane Wade je tekmo končal pri 18 točkah in šestih podajah, Chris Bosh pa je zbral 12 točk in sedem skokov. "Že od vsega začetka smo vedeli, da se bomo morali za uvrstitev v finale konference boriti na vso moč, kar se je tudi pokazalo," je po sinočnji zmagi dejal trener Miamija Erik Spoelstra. Njegov tekmec na drugi strani Tom Thibodeau je porazov bikov pripisal številnim poškodbam, ki so pestile igralce. "Tekmovanje je odločilo zdravstveno stanje igralcev. Vendar pa je Miami veličastna ekipa in vse čestitke. Na igrišču se ne bodo premagali sami, to moraš narediti sam. Dobro je potrebno odigrati vseh 48 minut," je po porazu dejal Thibodeau. V polfinalu prvenstva NBA se bodo pomerili ali z Indiana Pacers ali z New York Knicks.

Dwyane Wade in LeBron James
Dwyane Wade in LeBron James FOTO: Reuters

Indiana v dvoboju vodi s 3:1 v zmagah, peta tekma bo danes v Madison Square Gardnu. Na zahodu so košarkarji Memphisa z 88:84 ugnali Oklahomo in se prav tako s 4:1 prebili v finale konference. Prvi mož večera je bil Zach Randolph, ki je zbral 28 točk, 14 skokov, dve podaji in dve ukradeni žogi. Kevin Durant je bil najboljši mož Oklahome, zbral je 21 točk, osem skokov in šest podaj. V finalu se bodo grizliji pomerili z zmagovalcem dvoboja med San Antonio Spurs in Golden State Warriors, kjer zaenkrat s 3:2 vodijo igralci San Antonia. "Vsekakor mi dosežek na tej tekmi veliko pomeni, sploh zato, ker smo se prebili v finale konference. Vesel sem, ampak pred nami je še veliko dela. Želim osvojiti prstan," je po tekmi povedal Randolph. Slabši od pričakovanega je bil Durantov večer, ki je odigral tretjo najslabšo tekmo v končnicah. "Vse, kar je bilo v meni, vse sem na tej tekmi dal za ekipo. Na parketu sem pustil zadnje atome moči. Zgrešil sem 16 metov, a se nisem predajal, ostal sem napadalen. To je vse, kar lahko na tekmi zahtevam od sebe," pa je po tekmi menil Durant.

Izida:
- vzhod, konferenčni polfinale:
Miami Heat - Chicago Bulls 94:91
- Miami se je s 4:1 v zmagah uvrstil v finale vzhoda;

- zahod, konferenčni polfinale:
Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 84:88
- Memphis se je s 4:1 v zmagah uvrstil v finale zahoda;

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

x123x
16. 05. 2013 23.08
+0
Vedno bol se zdi da memphis lahko postane prvak
ziga222
16. 05. 2013 15.52
+3
Finale Memphis : Miami
honsej
16. 05. 2013 16.22
+5
rudefriske
16. 05. 2013 09.04
+16
Bullsi hvala za poraz,saj ste zbudili specega velikana. Pa tudi Grizliji so zasluzeno sli naprej. Danes se indiana zmaga in GSW izsili 7 tekmo. Lebron dobro, flash ceprav s poskodovanim kolenom, je blestel. Go Heat