Košarka

NBA: Indiana in Oklahoma vrnili udarec

Indianapolis, 08. 05. 2014 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Indiane in Oklahome so v konferenčnih polfinalih poravnali razmerje moči. Indiana Pacers so na drugi tekmi polfinala vzhoda premagali Washington Wizards s 86:82, igralci Oklahoma City Thunder pa so bili v zahodni konferenci s 112:101 boljši od Los Angeles Clippers.

Košarkarji Indiane so na domačem parketu gostili Washington Wizards; po uvodnem polfinalnem porazu se je tokrat v vrstah Indiane najbolj izkazal Roy Hibbert, ki je dosegel 28 točk, devet skokov in dve blokadi. Njegovih 28 točk pomeni, da je dosegel le točko manj kot v prejšnjih sedmih tekmah skupaj.

"Roy je bil velik dolžnik s prejšnjih tekem, tokrat pa je le pokazal svoje znanje. Upam, da je ujel pravi ritem, za nas je zelo pomemben igralec," je bil zadovoljen z igro Hibberta trener Frank Vogel, ki očitno svojemu centru zelo zaupa, saj ga je kljub slabšim predstavam še vedno uvrščal v startno peterko.

Kevin Durant je tako prejel nagrado za najkoristnejšega posameznika rednega dela lige NBA.
Kevin Durant je tako prejel nagrado za najkoristnejšega posameznika rednega dela lige NBA. FOTO: Reuters

Hibbert, ki v prvi in še na treh drugih tekmah končnice ni dosegel niti točke, je tokrat zadel deset od 13 metov. Washington, za katerega je Marcin Gortat dosegel 21 točk, je pet minut pred koncem vodil s 77:74, a nato je reči v svoje roke prevzel najboljši strelec tekme Hibbert, bil najbolj zaslužen za delni izid 8:2 in vodstvo Indiane, ki ga ni več izpustila iz rok. Tretja tekma bo v petek v Washingtonu.

Oklahoma je na zahodu v domači dvorani prav tako poravnala izid na 1:1. Pri gostiteljih je blestel Kevin Durant, ki je pred začetkom tekme slovesno prejel nagrado za najkoristnejšega igralca lige NBA (MVP), z 32 točkami, 12 skoki in devetimi podajami, Russellu Westbrooku pa je uspel tretji trojni dvojček na zadnjih petih tekmah končnice; zbral je 31 točk, deset skokov in deset podaj.

Odločilna za končni izid je bila tretja četrtina, ko so domači povedli za 17 točk, za kar pa nista zaslužna le njihova najboljša strelca, ampak tudi Thabo Sefolosha. "Thabo je zadel nekaj metov, toda fascinantna je bila njegova obramba. Ne samo v tretji četrtini, ampak na vsej tekmi," je dejal trener Oklahome Scott Brooks.

Izida, končnica:

- vzhod, polfinale:
Indiana Pacers - Washington Wizards 86:82
- izid v zmagah je poravnan na 1:1;

- zahod, polfinale:
Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers 112:101
- izid v zmagah je poravnan na 1:1.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

abeceda1987
09. 05. 2014 13.33
Westbrooku se je pa odtrgalo s temu triple-doubli...
x123x
08. 05. 2014 14.01
+1
mvp!mvp!mvp! s tako igro telih dveh bojo dalec prisli.