Košarka

NBA: Goran Dragić izpustil tekmo Miamija, Udrih izgubil z Memphisom

Miami, 08. 03. 2015 08.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V košarkarski ligi NBA sta v noči na nedeljo igrali obe ekipi slovenskih predstavnikov. Miami je premagal Sacramento po podaljšku, Goran Dragić pa zaradi poškodbe hrbta ni igral. Memphis je izgubil v New Orleansu, Beno Udrih je dosegel 11 točk.

Trener Miamija Erik Spoelstra tokrat ni mogel računati na Dragića, Hassana Whitesida in Loula Denga, kar zdesetkane vročice ni zmotilo, da je prišla do tretje zaporedne domače zmage, čeprav je zanjo potrebovala podaljšek. Prvi zvezdnik moštva iz Floride Dwyane Wade je dosegel 28 točk, potem ko je eno tekmo izpustil, štiri manj je iz klopi dosegel Tyler Johnson. Sacramentu do uspeha nista pomagala niti razigrana Rudy Gay in DeMarcus Cousins, oba sta dosegla po 27 točk, katerim je zadnji dodal še 17 skokov. Miami je zaostajal že za 35 točk, za razliko s tekmo v Washingtonu mu je tokrat uspel preobrat. Za Heat je zaigralo devet igralcev, vsi so na parket stopili že v prvi četrtini, med polčasom pa je na klopi obsedel Udonis Haslem, ki se je poškodoval.

"V slačilnici, med polčasom, pred tekmo, med hojo na igrišče smo govorili o razvoju energije, poguma, tekmovalnega značaja. Ta skupina vse to kaže, ne smili se sama sebi, ne išče izgovorov, le uživa," je varovance pohvalil Spoelstra. Strateg Sacramenta George Karl po tekmi ni kazal razočaranja: "Menim, da smo odigrali dobro tekmo. Nekaj stvari smo se naučili, tudi jaz sem se."

New Orleans je proti eni najboljših ekip lige NBA Memphisu zaostajal že za 18 točk, a na koncu slavil. Eden od ključnih mož pelikanov je bil Tyreke Evans, ki se je ustavil pri 26 točkah, sedmih podajah, treh skokih in podajah ter blokiranem metu. Blestel je predvsem v drugem polčasu, ko je dal 15 točk, pet podaj, niti ene žoge pa ni zapravil. "Trener Monty Williams mi je dejal, naj bom agresiven. To sem skušal biti in začel sem napadati koš. Menil sem, da je čas, da prevzamem pobudo," je po tekmi razložil Evans. Svoj delež pri zmagi New Orleansa je dodal tudi prvi mož Anthony Davis, ki je dal 23 točk, 10-krat je uspešno skočil. Za grizlije je 20 točk dosegel Jeff Green. Beno Udrih je za Memphis dosegel 11 točk, štiri skoke in tri podaje.

Atlanta, ki si je že zagotovila mesto v končnici, je s 84:92 izgubila proti Philadelphii. Cleveland je z 89:79 premagal Phoenix ter se izenačil na vrhu centralne divizije s Chicagom. Houston je na krilih James Hardena, ki je dosegel 28 točk, premagal Denver s 114:100, Indiana je slavila četrtič zapored, tokrat je bila z 92:86 boljša od New Yorka. Minnesota je bila s 121:113 boljša od Portlanda, Khris Middleton pa je z rekordom kariere - 30 točkami - Milwaukeeju pomagal do zmage proti Washingtonu z 91:85.

Beno Udrih
Beno Udrih FOTO: Reuters

Izidi:
New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies 95:89
Miami Heat - Sacramento Kings 114:109 (podaljšek)
Cleveland Cavaliers - Phoenix Suns 89:79
New York Knicks - Indiana Pacers 86:92
Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 92:84
Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers 121:113
Milwaukee Timberwolves - Washington Wizards 91:85
Denver Nuggets - Houston Rockets 100:114

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

petervodeb
08. 03. 2015 11.27
+2
lebron james je postal najboljsi asistent fransize iz Ohia. Z 4206 asistencami se je izenacu z Mark Price-om in je tako postal sele 8 igralec,ki je vodilni igralec v vsaj 3 statisticnih podatkih v klubu(tocke,skoki,ukradene zoge,asistence,blokade). to je uspelo oz imajo v lasti Garnett pri Wolvsih,Jordan pri Bullsih,Miller pri Pacersih,Payton pri Thundersih(Supersonicsih),Thomas pri Pistonsih,Smith pri Clippersih in Wade pri Heatih.