Košarka

NBA: Dragiću zmaga in dve točki

New York, 01. 01. 2012 09.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski reprezentant Goran Dragić se je zadnji dan leta 2011 v NBA s svojim Houstonom veselil zmage 95:84 nad Atlanto. Branilec iz Ljubljane se v 13 minutah in 25 sekundah igre ni najbolj izkazal, saj je vpisal le dve točki, medtem ko so rubrike skoki, asistence in blokade ostale prazne.

Da je zmaga vendarle ostala doma, so poskrbeli predvsem Kevin Martin, Luis Scola in Kyle Lowry. Prvi je dosegel 27 točk, Argentinec jih je dodal 21, Lowry pa je zbral kar 18 asistenc, kar je njegov osebni rekord. Varovanci Kevina McHala so vodili vso tekmo, njihova zmaga ni bila niti za trenutek ogrožena. Za Atlanto je bil to prvi poraz v novi sezoni. Zvezdnik Oklahome Kevin Durant je na tekmi proti Phoenixu lovil dosežek Michaela Jordana. Legendarni branilec Chicaga je bil do zdaj edini, ki je v eni sezoni v uvodnih petih tekmah vedno presegel mejo 30 doseženih točk. Durantu je to uspelo na prvih štirih tekmah, na peti pa je bil očitno pritisk prevelik. V statistiko je vpisal le 12 točk, ker ni bil posebno razpoložen, ga trener niti ni veliko držal v igri. Vseeno je Oklahoma v peti tekmi prišla še do pete zmage, Sonca, ki so imela slab odstotek meta, so bila povsem nemočna, zaostanek so nekoliko omilila šele v zadnji četrtini.

Luis Scola
Luis Scola FOTO: Reuters

Prvi poraz v sezoni je zabeležila tudi Indiana. Njihov niz treh zaporednih zmag je zaustavil Detroit, ki je zmagal prvič v sezoni, svojemu trenerju Lawrenceu Franku pa nekoliko olajšal življenje, saj je po 20 zaporednih porazih vendarle zmagal. Frank je leta 2009 izgubil zadnjih 16 tekem z New Jerseyjem, Detroit pa prevzel pred letošnjo sezono. Košarkar Jezernikov iz Los Angelesa Andrew Bynum je moral zaradi grobega prekrška iz končnice lanske sezone izpustiti prve štiri tekme nove sezone. Da pa je lačen igre, je pokazala tekma proti Denverju. Dosegel je 29 točk in zbral 13 skokov, s tem pa izdatno pomagal domačim, da so po dveh začetnih porazih prišli do tretje zaporedne zmage. Kobe Bryant, pestile so ga težave z osebnimi napakami, je dodal 17 točk, deset skokov in devet asistenc. Amare Stoudemire ni bil v moštvu New Yorka na tekmi v Sacramentu, a se to gostom ni poznalo, saj ga je odlično nadomestil novinec Josh Harrellson, ki je sploh prvič začel tekmo. Dosegel je 14 točk, od tega zadel štiri mete za tri točke, zbral pa tudi 13 skokov. Še učinkovitejša sta bila izkušena Carmelo Anthony, dosegel je 23 točk, ter Tyson Chandlet, ki je 18 od skupno 22 točk prispeval v drugem polčasu.

Izidi:
Los Angeles Lakers – Denver Nuggets 92:89
Detroit Pistons – Indiana Pacers 96:88
Houston Rockets – Atlanta Hawks 95:84
Oklahoma City Thunder – Phoenix Suns 107:97
Sacramento Kings – New York Knicks 92:114
San Antonio Spurs – Utah Jazz 104:89
Golden State Warriors – Philadelphia 76-ers 79:107

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nnee
02. 01. 2012 16.25
-1
ponovno komentiram, ne vem zakaj ste mi zbrisali komentar? pisal nisem ničesar žaljivega. dragič je najslabši košarkaš v nba.. dobil je tudi nagrado za najslabšega igralca v nba.. usa čast