Košarka

NBA: Cleveland na tretji medsebojni tekmi le ugnal Chicago

Cleveland, 19. 02. 2016 08.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji v ligi NBA so ponoči odigrali tri tekme. Cleveland Cavaliers so doma s 106:95 odpravili Chicago Bulls, Los Angeles Clippers so s 105:86 premagali San Antonio Spurs, Washington Wizards pa so bili s 103:89 boljši od Utaha Jazz. Končan je tudi prestopni rok, ki je prinesel nekaj zanimivih menjav.

Cleveland, najboljša ekipa vzhodne konference, je v tretji medsebojni tekmi v sezoni le premagala Chicago, ki je osmi v vzhodnem delu lige. Ta je sicer pogrešal tri ključne igralce, Jimmyja Butlerja, Nikolo Mirotića in Joakima Noaha, edini razpoloženi igralec pa je bil Derrick Rose z 28 točkami. Njegov delež so pri Clevelandu izničili, največ je doprinesel LeBron James s 25 točkami ter po devetimi skoki in podajami.

V obračunu zahodne konference so četrtouvrščeni Clippersi ugnali drugouvrščene Spurse. Chris Paul je prispeval 28 točk in 12 podaj za zmagovalce, ki so odločilno razliko naredili v zadnji četrtini.

Washington, ki se v vzhodni konferenci tako kot Utah v zahodni bori za končnico, je do zmage prišel po zaslugi Marcina Gortata, ki je 22 točkam dodal deset skokov, in Johna Walla, ki je ob 17 točkah zbral še 11 podaj.

Cleveland je zabeležil zmago proti Chicagu.
Cleveland je zabeležil zmago proti Chicagu. FOTO: Reuters

Iztekel se je prestopni rok
Cleveland je v svoje vrste pripeljal Channinga Fryja iz Orlanda. V poslu treh moštev je Cleveland Portlandu dal centra Andersona Varejaa in izbor v prvem krogu nabora, Portland pa je Orlandu dal Jareda Cunninghama in izbor v drugem krogu drafta.

Los Angeles Clippers so dobili Jeffa Greena iz Memphisa, v nasprotno smer pa je odšel Lance Stephenson. Atlanta, ki je Shelvina Macka poslala v Utah, je pripeljala Kirka Hinricha iz Chicaga za izbor v drugem krogu nabora in Justina Holidaya.

Phoenix je Markieffa Morrisa poslal v Washington za izbor v prvem krogu nabora ter Krisa Humphriesa in DeJuana Blaira. Detroit je dobil Marcusa Thorntona in Donatasa Motiejunasa iz Houstona, in sicer za Joela Anthonyja in izbor v prvem krogu nabora 2018.

Oklahoma City je v svoje vrste dodala Randyja Foya iz Denverja, v nasprotno smer pa poslala D.J. Augustina, Steva Novaka in dva izbora v drugem krogu nabora. Miami je novinca Jarnella Stokesa poslal v New Orleans za izbor v drugem krogu nabora in nekaj denarja, Briana Robertsa pa v Portland za izbor v drugem krogu nabora.

Izidi:
Washington Wizards - Utah Jazz             103:89
Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls        106:95
Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs   105:86

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cekinar
19. 02. 2016 15.30
+3
Heh,"leflop James zdaj misli ,če so zmagali v Chicagu brez noaha ,butlerja,miroticha,z ne še povsem okrevanim Derekom Rosem, da so zdaj cavaliersi že na pol prvaki lige NBA.