Košarka

NBA: Vujačić dobro izkoristil svoje minute, navijači izžvižgali Lueja na klopi Clevelanda

New York, 24. 01. 2016 09.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V košarkarski ligi NBA so tekmi v Washingtonu in Philadelphii preložili zaradi vremenskih nevšečnosti. New York je izgubil na gostovanju v Charlottu, Saša Vujačić pa je tokrat dobil malce večjo minutažo kot običajno. Cleveland je na prvi tekmi pod vodstvom novega trenerja doživel hud poraz.

Saša Vujačić je v košarkarski lige NBA s svojimi New York Knicks gostoval pri Charlotte Hornets. Mariborčan je k porazu 84:97 v 12 minutah prispeval osem točk, ob metu iz igre 3-5, dva skoka, štiri podaje in ukradeno žogo. Vujačić je zadel dve trojki (2-2) in zgrešil prosti met. Za domače sršene sta v Charlotte Kemba Walker in Jeremy Lin vsak zadela po 26 točk. Moštvo Charlotte je še petič po vrsti ugnalo kratkohlačnike, potem ko je zelo uspešno zaustavilo prvega zvezdnika moštva Carmela Anthonyja. Ta je vpisal le devet točk. Zadnjo četrtino ni igral zaradi težav z levim kolenom.

Košarkarji Sacramento Kings so s 108:97 premagali Indiana Pacers. Za strelski rekord večera je poskrbel DeMarcus Cousins, ki je prikazal najboljšo predstavo v karieri v ligi NBA z osebnim rekordom 48 točk in 13 skokov za še peto zaporedno zmago Sacramenta. Dobro predstavo je prikazal tudi Paul George v majici Indiane, a je njegovih 34 točk ostalo v senci Cousinsovega dosežka.

Trenerski krst Tyronna Lua na klopi Cleveland Cavaliers je bil v znamenju ponižujočega poraza s Chicago Bulls s 83:96 ter nezadovoljnih navijačev, ki so z vzkliki in žvižgi neodobravanja pospremili Luejev debi, ki je prevzel trenersko mesto po odhodu odstavljenega Davida Blatta. Ta je ob zavidljivi statistiki 30-11 dobil nogo po porazih s San Antoniom in Golden Statom. Katalonski zvezdnik Pau Gasol je za bike vpisal 25 točk in 10 skokov. Prvi zvezdnik Clevelanda, ki je imel le 37-odstotni met igre ob zapravljenih 20 trojkah (4-24) in poraznem prostem metu 9-22, LeBron James je dal 26 točk, 13 skokov in devet asistenc.

Zaradi snežnega orkana, ki je prizadel vzhodno obalo Združenih držav Amerike, so odpovedali in preložili tekmi Washington Wizards - Utah Jazz in Philadelphia 76ers - Boston Celtics.

Saša Vujačić
Saša Vujačić FOTO: Reuters

Izidi:
Charlotte Hornets - New York Knicks          97:84
New Orleans Pelicans - Milwaukee Bucks      116:99
Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies  106:101
Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls          83:96
Phoenix Suns - Atlanta Hawks                 98:95
Denver Nuggets - Detroit Pistons            104:101
Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers 121:103
Sacramento Kings - Indiana Pacers           108:97
Washington Wizards - Utah Jazz             preloženo zaradi viharja
Philadelphia 76ers - Boston Celtics        preloženo zaradi viharja

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Viejo cabron
24. 01. 2016 20.15
-1
Ma kaj pišete o tem Vujačiću???. Za povprečnega Slovenca ne pomeni nič, reprezentaci se je že davno odpovedal to kaj pa dela v Ameriki pa nikogar ne zanima. Niko i ništa bi rekli južni bratje.