Košarka

Nachbar se vrača v Rusijo

Ljubljana, 16. 01. 2012 19.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski košarkarski reprezentant Boštjan Nachbar se po dveh letih igranja v Turčiji vrača v Rusijo, kjer bo nosil dres kluba Unics Kazan, s katerim je dosegel dogovor o sodelovanju do konca sezone.

Prvo tekmo v dresu novega kluba bo Nachbar odigral že v sredo, ko se bo v prvem krogu drugega dela Evrolige soočil s Fenerbahče Ülkerjem, kjer si kruh služi tudi Gašper Vidmar. Nachbar bo imel na dresu – tako kot v reprezentanci – številko 10. Nachbar je zadnji dve leti igral v Turčiji, letos pa se je želel vrniti v ligo NBA, kjer je že uspešno igral. Odločil se je za vrnitev v Rusijo, kjer je pred časom že igral za moskovski Dinamo. "Po krajšem premoru sem se odločil, da nadaljujem športno pot v Evroligi. Unics Kazan je dobro organiziran klub, ki igra na najvišji ravni, ima zelo dobro ekipo in uspešnega trenerja. Komaj čakam, da se pridružim igralcem in da zaigram na tekmah. Hvala vsem prijateljem in pristnim navijačem za vzpodbudne besede," je slovenski košarkar dejal za svojo spletno stran.

Boštjan Nachbar
Boštjan Nachbar FOTO: Damjan Žibert

Ekipa Unics Kazan dosega uspešne rezultate v severnoevropski ligi VTB (1. mesto) in v ruski ligi (7. mesto z dvema tekmama manj). Klub ima velike ambicije tudi v Evroligi, kjer si je za cilj postavil uvrstitev v četrtfinale. V prvem delu Evrolige je moštvo nastopalo v isti skupini kot Union Olimpija, v drugem delu pa tekmuje v skupini G skupaj s ekipami Fenerbahče Ülker, Panathinaikos Atene in EA7 iz Milana.

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.