Košarka

NBA: Na tekmi zvezd dva košarkarja vročice, ne pa tudi Dragić

New York, 29. 01. 2016 11.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji v ligi NBA se bodo 14. februarja v Torontu pomerili na tradicionalni tekmi zvezd. Znani sta postavi ekip vzhodne in zahodne konference. Najboljša ekipa lige Golden State Warriors bo imela po 40 letih v ekipi Zahoda kar tri svoje igralce, v izboru sta tudi dva igralca Miamija. Tekma zvezd brez Evropejcev.

Nazadnje so bili trije bojevniki na tekmi All-Star leta 1976, ko so igrali Rick Barry, Phil Smith in Jamaal Wilkes. Tokrat pa so navijači z glasovanjem v prvo peterko postavili Stephena Curryja, trenerji pa so v ekipo izbrali še Klaya Thompsona in Draymonda Greena. Je pa zanimivo, da v izboru igralcev za tekmo ni nobenega evropskega igralca.

Ob teh dveh bodo po izboru trenerjev na tekmi v ekipi Zahoda zaigrali še DeMarcus Cousins (Sacramento), James Harden (Houston), LaMarcus Aldridge (San Antonio), Chris Paul (LA Clippers) in Anthony Davis (New Orleans). V začetni peterki pa bodo ob Curryju še Kobe Bryant (LA Lakers), Kevin Durant (Oklahoma City), Kawhi Leonard (San Antonio) in Russell Westbrook (Oklahoma City).

Stephen Curry
Stephen Curry FOTO: Reuters

V začetni postavi Vzhoda pa bodo LeBron James (Cleveland), Paul George (Indiana), Carmelo Anthony (New York), Dwyane Wade (Miami) in Kyle Lowry (Toronto), pridružili pa se jim bodo DeMar DeRozan (Toronto), Jimmy Butler (Chicago), Paul Millsap (Atlanta), Andre Drummond (Detroit), Chris Bosh (Miami), John Wall (Washington) in Isaiah Thomas (Boston).Ekipo Zahoda bo vodil strateg San Antonia Gregg Popovich, na klopi Vzhoda pa bo sedel novi trener Clevelanda Tyronn Lue.

Kobe Bryant je prejel največ glasov med vsemi košarkarji.
Kobe Bryant je prejel največ glasov med vsemi košarkarji. FOTO: Reuters



Bryant prejel največ glasov navijačev
Košarkarski veteran in legenda lige NBA Kobe Bryant je letos najavil, da bo odigral zadnjo sezono v svoji bogati igralski karijeri. Navijači so se mu za vse odlične predstave, ki jih je 37-letnik kazal na parketih širom ZDA, zahvalili v obliki glasov za tekmo zvezd. Glasovi so se ustavili pri številki 1.891.614. Na drugem mestu je po izboru gledalcev pristal letos najbolj vroč igralec lige Stephen Curry (1.604.325).  Bryant bo tako na zvezdniškem vikendu  v Torontu nastopil osemnajstič.

Na vzhodu je slavil LeBron James (1.089.206), ki bo na tekmi zvezd nastopil dvanajstič in lovi črno mambo po skupno doseženih točkah na all-star tekmah. Ikona jezernikov je do sedaj zbral 280 točk, njegov mlajši rival pa za njegovim dosežkom zaostaja le za dve točki.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PonosenSlavcek
30. 01. 2016 11.52
-1
Čudno... Prejšnič ko sem bral, pa se na eksluzivo, da se Will Smithova žena pritožuje, da so nominirani sami belci, pa se pritožuje, da je rasizem itd. Zdaj pa gledan izbor igralce zahoda in vzhoda, pa ne vidim nobenega igralca, ki bi bil vsaj malo svetlejši kot čokolada... Kaj pa je potem to? Bogi črnci, res se mi smilite...
chelsealove
29. 01. 2016 18.59
+7
Pa da ne govorim kdo bo vodil ekipo Easta. Tyronn Lue. Trener ki je zbral vsega 3 nastope kot trener Cavsov, bo vodil ekipo na allstarsu. Pa daj ne se hecat haha.
chelsealove
29. 01. 2016 14.56
-2
Kak joke od allstarsa. Rondo trenutno vodi v assistencah na tekmo, 2. z največ triple doubli v ligi, pa ne pride na allstars?
aveeeeeee
29. 01. 2016 14.41
+5
nega pa kopitarja spostujem
krema123
29. 01. 2016 14.29
-6
LeBron James Paul George , Carmelo Anthony, Dwyane Wade in Kyle Lowry Curry Westbrook, Bryant, Durant, Leonard Kje so centri oz. krilni centeri ???? Durant, Leonard ,LeBron, Geogre pa Anthony so krila (SF) občasno (PF). Bryant, Westbrook, in Anthony, Wade out Drummond, Millsap, Thompson,Cousin IN
CFC1
29. 01. 2016 12.24
+13
Ok Dragić letus ni bil tako uspešen kot leta poprej, bil je dober, a ne dovolj zato je pričakovano. Ampak bvrez Evropejcev ali so resni ali kaj npr Gasol bi zagotovo sodil zraven, ker svojo ekipo nosi na plečih pa še kdo bi se našel . Že lani oz. še leto šprej se je pokazalo kakšna kuhna je za ta NBA tekmo zvest, ko so igralci, ki so meli v praktično vseh pogledih malo slabšo, a še vseeno slabšo statistiko ter so prišli v ekipo z tekmo zvezd, Dragić, ki pa je bil tedaj zagotovo med top 3 organizatorjiv NBA (brez pretiravanja - realno) pa ga tam ni bilo ......
rambek
29. 01. 2016 11.42
+11
Bryant je itak zaradi tega zraven ker je napovedal slovo in s tem prebudil obcinstvo.
symekstyle
29. 01. 2016 12.02
-1
Bryant je zraven, ker je bil še zmeraj do sedaj, ko ni bil poškodovan... Mogoče pa je dobil največ glasov ker je napovedal slovo.