Košarka

Mutombo v Hiši slavnih

Springfield, 12. 09. 2015 14.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dikembejaa Mutomba, nekdanjega zvezdnika severnoameriške profesionalne košarkarske lige NBA so na slovesnosti v Springfieldu sprejeli v Hišo slavnih. Košarkar iz Demokratične republike Kongo je v ligi NBA odigral 18 sezon in bil štirikrat izbran za najboljšega obrambnega igralca lige.

"Ponosen sem. Bil sem šele tretji Afričan v ligi NBA, v ZDA se prišel brez vsega, zdaj pa sem del zgodovine NBA. Zahvalil bi se vsem, ki so mi pomagali pri tem. A ne samo pri nastopanju v ligi, ampak pri vseh projektih, v katerih sem sodeloval v karieri igralca in pozneje. Vedno sem si želel, da se bi me ljudje spominjali kot enega najboljših obrambnih igralcev v zgodovini, od danes naprej sem prepričan, da se mi je želja uresničila," je svoj ponos izrazil zdaj 49-letni nekdanji košarkar Dikembe Mutombo, ki je kariero končal leta 2009.

Dikembe Mutombo
Dikembe Mutombo FOTO: Reuters

Nekdanji najboljši obrambni igralec lige je bil in je še zdaj zelo aktiven tudi izven košarke, znan je po svoji humanitarnosti, med drugim je prispeval in tudi zbiral denar za gradnjo bolnic v Afriki. Leta 2004 je sodeloval tudi pri projektu NBA brez meja, s katerim je na svoji celini pomagal pri izgradnji košarkarske infrastrukture. Poleg Mutomba so v Hišo slavnih v muzeju Naismith sprejeli še Liso Leslie in Avstralca Lindsayja Gazea, nekdanjega avstralskega olimpijca - na olimpijskih igrah je sodeloval tako kot igralec kot trener, sicer očeta Andrewa Gazea, ki je igral v najmočnejši ligi na svetu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

malimoz2012
12. 09. 2015 16.32
+0
Adijo 24 ur Dost mam vasih zaklenjenih komentarjwv in brisanja. Ste zelo enostranski glede porocanja. Le od koga ste financirani. Grem na druge portale kot tudi opazam grejo tudi drugi. adijo.
Hachi
12. 09. 2015 14.47
+8
not in my house!!! haha, LEGENDA, zasluzeno v hramu slavnih!
MM?
12. 09. 2015 23.30
+2