Košarka

Murić upa na dres ljubljenca Grobarjev Pavlovića

Beograd, 15. 09. 2014 16.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski košarkarski reprezentant Edo Murić si je ob prihodu k Partizanu izbral številko 8, za katero so navijači upali, da bo ostala neizkoriščena, saj verjamejo, da se bo v klub nekega dne vrnil Saša Pavlović. Ljubljančan je poudaril, da mu bo osmico, v primeru vrnitve, odstopil.

Košarkarji Partizana so pred kratkim začeli s pripravami na novo tekmovalno leto, črno – beli zasedbi pa se je pridružil slovenski reprezentant Edo Murić. "Partizan je bil od nekdaj moja velika želja. Že kot otrok sem redno spremljal dvoboje črno-belih, moja generacija je odraščala z uspehi kluba iz Humske, ki je redno osvajal ABA ligo, nenazadnje igral na zaključnem turnirju najboljše četverice Evrolige. Obveznosti do kluba mi niso dopuščale, da bi občutil izjemno vzdušje v Areni. Sedaj se mi je želja izpolnila, komaj čakam, da oblečem klubski dres in začnem igrati," je na predstavitvi povedal Murić.

Edo Murić
Edo Murić FOTO: Miro Majcen

Slovenski reprezentant si je po vrnitvi s svetovnega prvenstva vzel nekaj prostih dni, prispel v Beograd v torek pa se bo pridružil vadbi Partizana. "Prvič na športni poti se soočam z igranjem za klub, ki ni iz Slovenije. Zanesljivo bo najtežja sezona doslej, a prišel sem k Partizanu, kjer delajo najbolje. V moštvu je veliko mladih igralcev, željnih dokazovanja in igranja tekem. Verjamem, da bomo dosegli zastavljene cilje. Tisti, ki garajo, na koncu dosežejo zastavljen cilj," je dodal novi član beograjske zasedbe.

Murić si je zaželel dresa s številko 8, ki ga je lani nosil Saša Pavlović. "Na športni poti sem doslej nosil le to številko. Opazil sem, da si navijači želijo, da zaradi Pavlovića ostane ta številka neizkoriščena. Če se vrne, mu jo odstopim, saj je on legenda kluba. Če ne, potem bi si jo želel ponosno nositi," je še dodal Murić, ki je podpisal 3-letno pogodbo s klubom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

francosy1
15. 09. 2014 17.38
+4
No ja Edo, če je nekdo, ki odigra vsega pol sezone za nek klub že legenda kluba, potem ima Olimpija celo falango "legend". Dejstvo pa je, da se je Pavlović s tem dejanjem, predvsem pa s tem, ko je rekel, da je od nekdaj navijač Partizana, nekoliko odkupil Srbom za njegovo neigranje v reprezentanci.
luckyss..
15. 09. 2014 16.32
+7
Naslov je smiseln samo za poznavalce..Sicer pa veliko sreće....