Košarka

MOL: KZS se spreneveda

Ljubljana, 09. 07. 2013 17.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko sta Košarkarska zveza Slovenije (KZS) in podjetje EuroBasket 2013 v ponedeljek nenadoma odpovedala načrtovano skupno novinarsko konferenco in brez predhodnega dogovora z Mestno občino Ljubljana (MOL) o tem obvestila medije, se je MOL danes odzvala s sporočilom za javnost.

Ob tem je zatrdila, da ne razume izjave, da si KZS in Eurobasket ne želita prepirov v javnosti; če si tega resnično ne bi želela, bi vodstvo KZS domnevno nerešena vprašanja naslovilo na MOL, kjer naj bi bili zmeraj na voljo. "Vse do danes, ko smo prejeli pripombe KZS na dopolnitve zapisnika zadnjega sestanka, ki smo ga na vodstvo KZS naslovili 4. 7. 2013, z razlogi za včerajšnjo nekorektno potezo nismo bili seznanjeni, saj je bil predsednik KZS za nas celo dopoldne nedosegljiv," so sporočili iz MOL.

Ljubljanski župan Zoran Janković
Ljubljanski župan Zoran Janković FOTO: Blaž Garbajs

KZS v svoji izjavi navaja domnevno nerešeni ključni zadevi: višina sofinanciranja evropskega košarkarskega prvenstva s strani MOL in priprava dvoran za prvenstvo skladno z zahtevami FIBA Europe. MOL v zvezi s tem odgovarja: "Mestna občina Ljubljana je že 21. 9. 2012 s KZS, podjetjem EuroBasket 2013 in Javnim zavodom Šport Ljubljana podpisala pogodbo o ureditvi razmerij pri organizaciji košarkarskega prvenstva. Skladno s točko, ki se nanaša na opredelitev medsebojnih finančnih obveznosti, nam je po srečanju in uskladitvi stališč glede sofinanciranja vseh gostiteljskih mest in KZS slednja 5. 12. 2012 poslala preglednico z deleži sofinanciranja vseh mest, ki smo jo tudi potrdili. Iz nje izhaja obveznost MOL v višini 567.833 evrov, ki jo bomo upoštevali in skladno z njo izvedli vse aktivnosti, potrebne za izvedbo prvenstva. Trditve, da dogovor o sofinanciranju ni sprejet, žal ne moremo razumeti drugače kot sprenevedanje in ustvarjanje pritiska tik pred začetkom prvenstva."

V MOL so prepričani, da sta obe dvorani, Hala Tivoli in Stožice, pripravljeni za uspešno izvedbo dogodka, saj smo v preteklosti v tej športni infrastrukturi že gostili pomembna mednarodna tekmovanja, tudi pod okriljem Mednarodne košarkarske zveze (FIBA). Dodatne zahteve za ureditev dvoran, namenjene izključno izvedbi prvenstva, korektno in uspešno usklajujejo sodelavci Javnega zavoda Šport Ljubljana in predstavniki KZS ter podjetja EuroBasket 2013. "V MOL aktivno usmerjamo vse napore v pripravo prvenstva, dogovorjene obveznosti sprejemamo resno in odgovorno, zavedajoč se pomena, ki ga ima za Ljubljano in celo Slovenijo evropsko prvenstvo v košarki. Zato si toliko bolj želimo korektnega sodelovanja z organizatorjem in žalosti nas, da so se predstavniki KZS odločili reševati domnevno odprta vprašanja v javnosti, brez predhodnega poizkusa dogovora z MOL. Takega nedostojnega in neprofesionalnega pristopa od resnega partnerja ne bi pričakovali. S tem sporočilom tudi zaključujemo neplodno in nekonstruktivno dopisovanje preko medijev," so v sporočilu za javnost zapisali predstavniki MOL.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dakota 100
09. 07. 2013 22.47
+10
Ta janković je pa res en trotel na kubik.
kratkovidni
10. 07. 2013 18.42
+1
ljubljanatv
09. 07. 2013 20.43
+8
za zokija se vsi sprenevedajo : Stožice imajo tudi finančno kostrukcijo NE in vsi delavci so bili plačani in poplačani za delo NE in je vse super NE zoki pa dela NE . Bravo Ljuljankoviči še ga bomo imeli in prenašali vsaj do volitev
peglezn
09. 07. 2013 18.02
+11
Zoki, tokrat ti pa dober PR ne bo pomagal. Vsak, ki ima 5 minut časa gre lahko sam v Tivoli in si ogleda, kaj je do sedaj MOL naredil in koliko se trenutno dela - absolutno NIČ! Sploh pa, novinarji: a to, kar sem zgoraj napisal, Zokija nihče ne upa vprašat? Torej, še enkrat, kaj je MOL do sedaj naredil v Tivoliju... zelo simpl vprašanje?
ljubljanatv
09. 07. 2013 20.44
+3
Ja zanimivo je kakšne novinarje imamo jim je sedaj muca jezik pojedla . Mala siva muca , ki je lepo zavajena z lepimi očmi
kratkovidni
10. 07. 2013 18.07
+2
tivoli ,bo naprodaj... ima zoki blizu koseškega ribnika hotelček v gozdu....