Košarka

VIDEO: Miamijeva serija še traja: Dragić blizu trojnemu dvojčku, po tekmi tudi o Melanii

New York, Dallas, Memphis, Charlotte, 26. 01. 2017 07.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Dion Waiters je vnovič zadel odločilni met za Miami Heat, ki je tudi po zaslugi izjemno razpoloženega Gorana Dragića, bil je blizu trojnemu dvojčku, nadoknadil visok zaostanek in slavil v Brooklynu (109:106). Saša Vujačić spet ni zaigral za poražene New York Knicks.

Košarkarji Miami Heat so dva večere po enem največjih presenečenj rednega dela lige NBA, ko so kot ena najslabših ekip v tekmovanju premagali vodilni Golden State Warriors, zabeležili peto zaporedno zmago. V gosteh so ugnali Brooklyn Nets s 109:106, slovenski zvezdnik Goran Dragić pa je prišel skorajda do trojnega dvojčka. Dragič je v devetintridesetih minutah za Miami, ki je v zadnji četrtini nadoknadil 18 točk zaostanka, dosegel 17 točk in po devet skokov ter podaj, ukradel pa je še dve žogi. Dallas Mavericks je doma ugnal New York Knicks s 103:95, Saša Vujačić pa ponovni ni igral za poražene goste. Dragič je v devetintridesetih minutah za Miami, ki je v zadnji četrtini nadoknadil 18 točk zaostanka, dosegel 17 točk in po devet skokov ter podaj, ukradel pa je še dve žogi. Dion Waiters je 14 od svojih 24 točk zadel v zadnji četrtini, tudi odločilno trojko 6,8 sekunde pred koncem (107:103). Dallas Mavericks je doma ugnal New York Knicks s 103:95, Vujačić pa spet ni igral za kratkohlačnike. V vrstah domačih so bili najboljši Harrison Barnes (23), Seth Curry (20) in Nemec Dirk Nowitzki (19). Kevin Durant je 16 od svojih 33 točk za Golden State zbral v zadnji četrtini, po kateri je s soigralci s 113:103 premagal Hornets na gostovanju v Charlottu; po porazu z Miamijem so tako bojevniki znova slavili, devetintridesetič v sezoni, čeprav so v predzadnji četrtini zaostajali za deset, v zadnji pa za pet točk. Igralci Golden State, njihov Stephen Curry je ob obisku svojega rojstnega mesta zbral 28 točk, so tekmece v zadnjih šestih minutah nadigrali z delnim izidom 22:9.

Dragić (desno) proslavlja z Waitersom in Williejem Reedom.
Dragić (desno) proslavlja z Waitersom in Williejem Reedom. FOTO: AP

LeBron James je sicer dosegel drugi zaporedni trojni dvojček (24 točk, 13 skokov in 11 podaj), vendar je bilo to premalo, da bi branilci naslova prvaka zmagali. Cleveland Cavaliers so s 112:116 po podaljšku klonili pred svojimi gledalci proti Sacramento Kings. Aaron Afflalo je s trojko pol minute pred koncem podaljška povišal vodstvo gostov na 115:112, dvajset sekund pozneje pa James zgrešil trojko in DeMarcus Cousins je pet sekund pred zaključkom s prostih metov postavil končni izid. Trojni dvojček je uspel tudi Russellu Westbrooku (27 točk, 12 skokov, 10 podaj), kar mu je uspelo triindvajsetič v sezoni in šestdesetič v karieri. S tem je Oklahoma City Thunder s 114:105 premagala New Orleans, Westbrook pa je sedaj na večni lestvici NBA po trojnih dvojčkih na petem mestu in je prehitel legendarnega Larryja Birda. Nekdanja ekipa slednjega, Boston Celtics, je v 120:109 ugnala Houston Rockets, za Boston pa je Isaiah Thomas zadel 11 zaporednih točk v zadnji četrtini. Španski center Marc Gasol pa je dosegel rekord kariere z 42 točkami, skoraj polovico vseh ekipe Memphis Grizzlies, ki je s 101:99 premagala Toronto Raptors. Gasol je dosegel prvih 16 točk svoje ekipe, iz igre je metal skoraj 50 odstotno (14:25), obenem pa je dosegel še pet trojk. Dragić je po sinočnji zmagi v Brooklynu zagotovil, da je zadovoljen v Miamiju in si želi ostati v ekipi in se ne ukvarja z govoricami o morebitnem odhodu v drugo moštvo. Pošalil se je tudi, da zaradi Melanie Trump sedaj vsi vedo, kje je Slovenija. Miami je v Brooklynu proti mrežicam dosegel peto zaporedno zmago in Dragić je zagotovil, da se bodo še naprej borili, da se prebijejo v končnico, čeprav so trenutno na predzadnjem mestu vzhodne konference lige NBA.

Tekmo so začeli dobro in dobili prvo četrtino, nato pa je na sceno pri domačih stopil Brook Lopez, ki je zadeval kot za šalo in domači so povedli celo za 18 točk. Do praktično zadnjih nekaj minut četrte četrtine se je zdelo, da je tekma za domače dobljena. Nato so se gostje prebudili, Dragić je v tretjem poskusu le zadel met za tri točke in takoj nato še met za dve, soigralci, predvsem Waiters (odločil je že nedavnotekmo z Golden Statom) pa so prispevali k preobratu, ki je utišal domačo publiko v Barclays Centru še pred končnim izidom 109 proti 106 za Miami. "Do preobrata je prišlo v četrti četrtini. Tekme nismo začeli fenomenalno, ampak smo vodili za pet ali šest točk. Potem je prišla tista druga četrtina, ko so zadevali vse, še posebej Brook Lopez, za katerega mislim, da je zadel vse štiri meta za tri točke," je dejal Dragić in dodal, da so se v polčasu odločili nadaljevati igro bolj trdno v obrambi. "Tretjo četrtino nismo odprli ravno tako kot smo se domenili in spet so povišali vodstvo, bili v prednosti za 18 ali 20 točk. Potem smo končno stopili skupaj, četrto četrtino odigrali fenomenalno v napadu in obrambi. V prihodnje moramo poskrbeti, da se to ne zgodi. Danes smo imeli srečo," je dejal Dragić in dodal, da je takšna zmaga sicer morda še pomembnejša, ker dvigne samozavest. Po okrog desetih porazih je za Miami sledilo pet zmag zapored, kar si Dragić razlaga s poškodbami. Prej so skoraj vse tekme začeli z drugačno prvo peterko in so težko ustvarili ritem, sedaj pa so prišli k sebi, so dokaj zdravi in vidijo, kaj lahko naredijo. Za Dragića se v NBA govori, da bo morda v prestopnem roku šel kam drugam, vendar njega te govorice ne zanimajo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Sem zelo zadovoljen v Miamiju. Vem, da Pat Riley dobro opravlja svoj posel," je dejal in Miami označil za prvorazredni klub v ligi in ekipo, v kateri si želi ostati. Priznal pa je, da ni edini, ki odloča o svoji usodi. "V bistvu na to vplivam s svojo igro. Letos se fenomenalno počutim, na drugo pa nimam vpliva. Na koncu sem profesionalec," je dejal. Poleg tega ve, da se zanj zanima veliko drugih ekip, kar je dobro zanj, ampak želi si ostati v Miamiju. Naporen urnik lige NBA Dragiću ne dovoljuje gledanje tekem slovenske lige ali predstav mladega upa slovenske košarke Luke Dončiča, vendar pa si ogleda posnetke tekem. "Luka igra fenomenalno in komaj čakam poletje, da bomo skupaj zaigrali," je napovedal skupno igro na letošnjem evropskem prvenstvu. "Želim mu vse dobro, brez poškodb. To je predaja palice, to je moje zadnje leto in on bo vse to prevzel. Veselim se, da bom lahko iz kavča gledal, kako bo igral," se je pošalil Dragić. Na vprašanje ali je sedaj kaj bolj slaven, ko imajo Američani prvo damo slovenskega rodu, je Dragić priznal, da se to pozna. "Pozna se predvsem, ko me kdo vpraša od kje sem in rečem Slovenija, pa pravijo aha Melania je od tam. Zdaj vsaj vedo, kje je Slovenija," se je zasmejal. Čeprav s fanti v slačilnici niso kaj preveč "politični" in o tem ne razglabljajo, pa bodo veseljem obiskali Belo hišo, kar je čast, ki doleti prvake lige NBA. "Delamo na tem," je zatrdil Dragić.

Izidi:

Brooklyn Nets Miami Heat 106:109
(Goran Dragić 17 točk, po 9 skokov in podaj, 2 ukradeni žogi v
39 minutah za Miami)

Dallas Mavericks ‒ New York Knicks 103:95
(Saša Vujačič ni igral za New York)

Boston Celtics ‒ Houston Rockets 120:109
Chicago Bulls ‒ Atlanta Hawks 114:119
Milwaukee Bucks ‒ Philadelphia 76ers 109:114
Memphis Grizzlies ‒ Toronto Raptors 101:99
Charlotte Hornets ‒ Golden State Warriors 103:113
New Orleans Pelicans ‒ Oklahoma City Thunder 105:114
Cleveland Cavaliers ‒ Sacramento Kings 112:116 (podaljšek)
Portland Tral Blazers ‒ Los Angeles Lakers 105:98

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

haaaahahahaha
26. 01. 2017 12.28
-5
Dragic mora cim prej nazaj v Olimpijo , ker zgubla ugled v tem Miamiju
The Dude
26. 01. 2017 13.18
+5
Kako ga lahko izgublja, če je najboljši igralec Heatov?
spanky_489
26. 01. 2017 15.18
-3
najboljsi na ekipi ki je zadnja na lestvici, to je tako kot je bil turbo rudi pri
spanky_489
26. 01. 2017 11.39
-1
Kaj mu koristi ce so zadnji na lestvici
AS1983
26. 01. 2017 11.27
+1
Kljub zmagoviti seriji Miamija pa so še zelo daleč od končnice, medtem ko je Cleveland v krizi
B_M_W
27. 01. 2017 22.59
no ja niso "zelo" daleč 7tekem je razlika do konca pa je še nekih 35tekem~ tako da možnosti še imajo ziher za playoff čeprav verjetno bodo rajši šli bolj na rebuild sezono pa da dobijo kak dober draft potem pa drugo leto poskuskit pa da bo manj poškodb ker ziher so vsaj tam 5~10 tekem izgubili ker so igralci bili enostavno poškodovani....
JAMES23
26. 01. 2017 09.07
-3
cleveland pa ima manjšo krizo..res da je james dal od sebe svoj maksimum, a kaj ko ga ostali niso.resnično potrebujejo enega organizatorja.a do play offa je še kar nekaj časa da se poberejo..v kar sploh ne dvomim.GO CAVS!!!!
The Dude
26. 01. 2017 13.20
+0
Letos Cavsi lahko le sanjajo o naslovu :-)
JAMES23
26. 01. 2017 14.53
-1
haha...tko kokr prejšno sezono a ne dude..???:-)dej ne smešit pa užigat pa raj počak..veš kako je bilo lansko sezono..:-)
JAMES23
26. 01. 2017 09.02
+3
BRAVO GOGI!!!!