Košarka

Poraza Miamija in New Yorka

Miami, 07. 02. 2016 22.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Obe košarkarski ekipi v ligi NBA s slovenskimi igralci sta izgubili na domačem parketu. Miami Heat ni bil kos Los Angeles Clippers in je po dveh zaporednih zmagah doživel 23. poraz, New York Knicks pa so doživeli peti poraz v nizu oziroma devetega na zadnjih desetih tekmah.

Za Clippers je zaporedni trojki v sklepnih minutah tekme prispeval Chris Paul in floridska vročica je po dveh zaporednih zmagah doživela 23. poraz. Njegova igra na začetku niti najmanj ni bila obetavna. Organizator igre ekipe Los Angeles Clippers je v prvi četrtini zgrešil vseh sedem metov iz igre, kar je bila najslabša četrtina v njegovi karieri v ligi NBA. Nato je zgrešil še dvakrat, v nadaljevanju pa je namestil merilno napravo in zaigral bistveno bolje. "Nisem se ustavljal in sem kar metal na koš, saj sem vedel, da bo žoga prej ali slej šla skozi obroč," je dejal Paul, z 22 točkami prvi strelec tekme. Vključno s tekmami v končnicah prvenstva je zaigral na vsega skupaj 79 tekmah proti Heat, kar ga uvršča na sam vrh košarkarjev z največ tekmami proti Miamiju. Na teh tekmah je ekipi s Floride nasul 1597 točk, kar je največ od vseh tekmecev, s katerimi je kadarkoli v ligi NBA zaigrala vročica.

Goran Dragić
Goran Dragić FOTO: AP

Goran Dragić, ki je dosegel 17 točk, je imel še pet podaj in prav toliko skokov. Beno Udrih je dodal šest točk. "Odigrali so nekaj dobrih potez na način, kot smo mi ponavadi zmagovali, zaradi tega ne moremo biti pretirano jezni, saj smo okusili naše lastno zdravilo," je po tekmi razmišljal Wade. Košarkarji Miami Heat so s statistiko 29 zmag in 23 porazov na petem mestu v razvrstitvi vzhodne konference, LA Clippers (34-17) pa so četrta ekipa zahoda. Nedeljske tekme v ligi NBA so bili seveda v senci mega športnega dogodka z imenom Super Bowl, finala onstran velike luže sila priljubljene ameriške nogometne lige NFL. Ta sicer z na stari celini uveljavljenim nogometom nima veliko skupnega. Košarkarji Clippers so po tekmi na naslednje prizorišče v Philadelphii, kjer se bodo v noči na torek merili s Sixers, odpotovali z drugim letalom od sprva načrtovanega. Do spremembe leta je prišlo zgolj za to, da so imeli na letalu zagotovljeno satelitsko televizijo in so si lahko po televiziji v neposrednem prenosu ogledali Super Bowl. "Res lepo od NBA, da smo igrali nocoj in da smo potovali prav med Super Bowlom. Lepa poteza, da smo ga lahko vsaj gledali po televiziji," je bil nekoliko sarkastičen trener Clippers Doc Rivers. Miami Heat naslednja tekma čaka v noči na sredo, ko bodo gostili drugo ekipo Zahoda San Antonio.

Veliko slabše gre New York Knicks (23-31), ki so doživeli peti poraz v nizu oziroma devetega na zadnjih desetih tekmah ter so vse bolj oddaljeni od končnice. Saša Vujačić je za New York, ki je izgubil proti Denverju 96:101, igral slabih deset minut in ob metu iz igre 1:4 dosegel tri točke. Tretje moštvo vzhoda Boston Celtics je s 128:119 ugnalo Sacramento Kings, tudi na krilih šestih trojk Averyja Bradleyja (25 točk). DeMarcus Cousins je dal 31 točk za Sacramento, nekdanji član Bostona Rajon Rondo pa je imel 14 točk in 15 asistenc. Orlando Magic pa je z le dvema točkama razlike (96:94) premagal Atlanta Hawks.

Izidi:
Miami Heat - Los Angeles Clippers  93:100
New York Knicks - Denver Nuggets   96:101
Orlando Magic
- Atlanta Hawks      96:94
Boston Celtic
- Sacramento Kings  128:119

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.