Košarka

Miami slavil, Goran Dragić vnovič odličen

Miami, 04. 01. 2016 07.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V ligi NBA sta v gosteh zmagali obe ekip s slovenskimi igralci. New York Saše Vujačića, ki sicer ni nastopil, je premagal Atlanto, Miami Heat z Goranom Dragićem in Benom Udrihom pa je slavil v Washingtonu.

Novo odlično predstavo je prikazal Goran Dragić, ki je v 31 minutah dosegel 18 točk ob metu iz igre 8:14 in imel pet podaj. To je že tretja zaporedna tekma, na kateri je Ljubljančan dosegel več kot 15 točk. Beno Udrih je igral 17 minut in k 20. zmagi Miamija, šesti na zadnjih osmih tekmah, prispeval štiri točke in šest podaj. Dragić je na prvih 16 tekmah sezone le osemkrat presegel mejo desetih doseženih točk, na naslednjih šestnajstih, torej od decembra naprej, pa mu je to uspelo desetkrat. V prvem delu je imel povprečje 10,6 točke na tekmo, v drugem pa 13,6. Tako je zdaj pri povprečju 11,9 točke, 5,2 podaje, 3,3 skoke in kar pa je najpomembnejše, ima najvišji +/- v Miamiju oziroma statistični element, ki določa, kako dobro/slabo gre ekipi, ko je igralec na parketu. Beno Udrih je pri povprečju 4,2 točke, 2,4 podaje in 1,4 skoka na tekmo. Za trenerja Erika Spoelstro je pomembno tudi, da ima širok nabor igralcev. Proti Washingtonu - ta je na prvi tekmi na Floridi zmagal, saj je dosegel kar 114 točk - so imeli štirje igralci dvomestno število točk (več od Dragića jih je dosegel Chris Bosh - 23), v povprečju pa je kar šest igralcev z dvomestnimi točkami.

Goran Dragić
Goran Dragić FOTO: AP

"To je nekaj novega za navijače Miamija. Tega niso bili vajeni, vendar meni je zelo všeč," je priznal Spoelstra. Slabše gre Saši Vujačiću v New Yorku. Po odločitvi trenerja ni igral že tretje od zadnjih šestih tekem, ob tem, da je na zadnjih petih tekmah, na katerih je dobil priložnost, skupaj dosegel le štiri točke. In še te na eni tekmi. Od začetka decembra je Vujačić odigral deset tekem s povprečjem 2,6 točke na tekmo. Dosežek večera je na tekmi v Torontu uspel igralcu Chicaga Jimmyju Butlerju. V drugem polčasu je dosegel 40 točk, kar je točko več od najboljšega dosežka legendarnega Michaela Jordana v dresu Bulls. Chicago je slavil 115:113 in se po zmagah izenačil z Miamijem. Na vzhodu je na vrhu precejšnja gneča; med Clevelandom (22) na prvem mestu in osmouvrščenim Bostonom so le štiri zmage razlike. Drugače pa je na zahodu, kjer Golden State vodi z 31 zmagami, drugi je San Antonio z 29, tretjeuvrščena Oklahoma pa je pri 24 zmagah.

Miami bo naslednjo tekmo igral v noči s ponedeljka na torek doma proti Indiani, New York pa čez dva dni čaka povratni obračun z Atlanto.

Izidi:

Washington Wizards - Miami Heat 75:97
New York Knicks - Atlanta Hawks  97:111
Toronto Raptors - Chicago Bulls  113:115
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers  106:112
Los Angeles Lakers - Phoenix Suns  97:77

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mafija leva drogeraška
04. 01. 2016 09.28
+12
atlanta ni premagala new yorka, to mate spet narobe.