Košarka

Miami na pol poti do šampionskega prstana

Miami, 18. 06. 2012 07.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Košarkarji NBA moštva Miami Heat so v tretjem dvoboju finala tekmovanja z 91:85 premagali Oklahomo City Thunder in prvič v finalni seriji povedli. Junak zmage je bil LeBron James, ki je dosegel 29 točk.

LeBron James
LeBron James FOTO: Reuters

Košarkarji NBA moštva Miami Heat so na domačem parketu izkoristili redke slabe minute moštva Oklahoma City Thunder in zmagali z 91:85. Tako so prišli do prvega vodstva v finalni seriji in so trenutno na pol poti do želenega šampionskega prstana. Tudi tokrat je bila za uspeh vročice ključna dobra predstava dvojca LeBron James-Dwayne Wade, James pa je v ključnih trenutkih prevzel odgovornost in zaključil akcijo tako, kot od njega pričakujejo privrženci zasedbe s Floride. "Poudarjam – naša želja je igrati košarko. Govoril sem vam, lani nismo odigrali dovolj tesnih dvobojev, letos pa je drugače in ponosen sem na soigralce in nase, da smo tudi v ključnih trenutkih dovolj zbrani. Lani nismo videli finala. Privajamo se na vse spremembe v igri, za zmago pa smo kot pravi športniki pripravljeni narediti vse,“ je po drugi zmagi v finalni seriji povedal zvezdnik Miamija James, ki je 29 točkam dodal še 14 skokov.

Na drugi strani je bil spet izjemen Kevin Durant (25 točk, 6 skokov), a tokrat ni uspel zasenčiti zvezdnikov vročice.

Izid:

Miami Heat – Oklahoma City Thunder 91:85 / 2:1

SORODNI ČLANKI

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

d-wade3
18. 06. 2012 07.58
+16
Zaslužena zmaga :) GOO HEAT TWO MORE !! :))
Hachi
18. 06. 2012 10.09
-2
ocitno nisi gledal tekme. s cim je ze zasluzena zmaga? s tem, da se tocno vidi, kdo mora letos zmagati? ne navijam ne za ene, ne za druge. privoscim Jamesu prstan, ker je tragicno videti, kako so legende, kot so Stockton, Malone, Barkley, Wilkins, Ewing, Miller, Iverson, ..., ostali brez prstana, vendar ne na tak nacin. Miamiju so to zmago podarili tako sodniki z nerazumljivimi odlocitvami, kot tudi sami igralci Oklahome z zgresenimi prostimi meti(15/24). 5. osebna Duranta je bil cisti prekrsek v napadu Jamesa. v zadnjih napadih pa se en ociten prekrsek Jamesa na sredini igrisca, ko je podrl Hardna, vendar so nerazumljivo spet prekrsek dosodili napacnemu. Oklahoma je igrala odlicno do sredine tretje cetrtine, ko je moral na klop Durant zaradi osebnih. do takrat pa se je v napadu norca delal iz Jamesa, ki je ocitno pozabil, da je potrebno igrati tudi obrambo, saj ga je Durant pojedel 1 na 1. na nasprotni strani pa je Sefolosha v 3/4 popolnoma ustavil Jamesa, ki po airballu na zacetku cetrtine sploh ni upal vec metati z vec kot 3 metrov(no na koncu se je le opogumil in dal trojko). Nerazumljivo se je v zadnjem letu tudi Wade cisto distanciral od metov z razdalje. celotna igra Miamija sloni samo se na prodorih oz. igri pod obrocem. tezko si predstavljam, da bi pred leti Jordana kdo pokrival 1 meter stran ali pa da bi Kobeju (mi gre na zivce, ker je ego) pustili, da neovirano mece s 4 metrov?! tako James kot Wade, se enostavno bojita metati. zakaj?pojma nimam, saj sem bil navajen sploh Wade-a, da je bil dober suter vsaj s pol razdalje. Zdaj pa samo se kontra, prodor ali prosti meti. Oklahomi pa se najbolj pozna, ker prakticno igra temelji le na Westbrooku in Durantu. Ko njiju ni, poskusa Harden nekaj, pa mogoce Fisher, vse ostalo je zelo zelo skromno povprecje. Pogresam sutiranje Millerja, Jordana,... surova zabijanja centrov kot je bil Shaq, asistenc Pennyja, Kidda, Stocktona, ki so te dvignila na noge... to kar gledamo pa danes, pa je eno samo posiljevanje, ki temelji samo na moci. Ta finalu mislim, da bo zmagal miami, saj ima bolj kompletno ekipo in vec igralcev, na katere lahko racuna. ob problemih z osebnimi liderjev Oklahome, le-ta nima pravih moznosti, saj v napadu Sefolosha, Ibaka, Harden (tu in tam se kaj posreci) in Perkins, ne morejo zadeti niti bazena :D (malo za salo, malo za res)
PLOFish
18. 06. 2012 11.00
-3
Točno to že js ponavljam iz tekme v tekmo. Vedno več je nerazumljivih sodniških napak v korist Miamija in Jamesa, sploh v tistih kritičnih trenutkih tekme. Včeraj nekaj smešnih osebnih napak, sploh tista Hardnova, ko je ubistvu James naredil prekršek v napadu. Sem se pa pošteno nasmejal ob korakih Jamesa v 1. četrtini, ko se sodniki niso oglasili in si privoščili res blamažo. Upam da se motim, toda kot kaže so sodniki dobili s strani vodstva navodila kdo mora letos dobiti prstan...Sramota za NBA.
ILoveGaming
18. 06. 2012 11.29
-3
hahaahahahahahahah....tok sta napisala pa mal povedala....a more bit use pousod neki podkupleno pa poplačano pa nvm kaj hahaha....ja ljudje....james napada koš in se mu igralec nastau pred njim...to je prekrš oz. osebna napaka ker ovira met....v čem vm je problem...favl je favl....
Hachi
18. 06. 2012 11.36
+3
ocitno nimas pojma o pravilih. ce igralec stoji, ne ovira nikogar. prav tako se je Durant postavil pred Jamesa in nato je James v prodoru prisel v Durantov prostor, ne obratno. fant, kosarko sem igral 18 let, zato verjamem, da precej bolje poznam pravila, kot ti, saj ocitno nimas pojma, kdaj je osebna v napadu in kdaj ne! sice pa nikjer ne pravim, da je karkoli podkupljeno!si morda to kje zasledil. NBA je show, marketing,... in ce bi James osvojil orstan, bi to pomenilo nekaj zares velikega, saj si ne NBA ne sme privosciti, da bi slucajno James, ki je eden od nosilcev trenutne lige, ostal brez prstana. Durant in Westbrook se imata kar precej casa, da prideta do naslova! v tem je poanta. ne pa o tem, da so sodniki podkupljeni. ve se, da vse niti drzi Stern. glede na to, da so ze tako imeli preobleme z zacetkom letosnje sezone, si morajo nekje narediti reklama. in ves kako dolgo se bo na koncu se pisalo: King with a ring!
jurelavre
18. 06. 2012 12.21
+3
pa kakšni sodniki prosim vas, tam je šel Durant z bokom v Jamesa, zasluženo dosojena 5. osebna Kevina, pa tudi sam ni nasprotoval sodniški odločitvi saj je vedel, da jo je storil. kar se tiče ostalih napak, jih je bilo čez vse tri tekme približno isto na obeh straneh. Miami je po mojih pojmih igral bolje, zato zalužena zmaga..
racun14
18. 06. 2012 12.53
-2
ja za vsem je zarota ;) isto k žreb ane? ;)
PLOFish
18. 06. 2012 12.58
pedritsegonita
18. 06. 2012 13.22
-1
KiNgKoNg
18. 06. 2012 13.34
+3
A kdo še zna gledati kak šport zaradi same igre, ali vsi iščete samo sodniške napake ali zarote? Tisto je bil faul od Duranta, ker je James šel mimo njega, v stran. To je prekršek.
PLOFish
18. 06. 2012 14.51
+0
Bi bilo veliko lepše spremljat, če se take napake nebi konstantno ponavljale, skoraj vedno v korist ene ekipe...
bigfudge
18. 06. 2012 15.10
+1
tisto z durantom je bil durant kriv, ker se je pač nagnil, james je hottel mimo, za hardna bi moral pustiti pri miru, to ni faul ne u napadu ne hardna, čeprav se je lepo vrgel. za korake pa nevem katero akcijo ste mislili, ampak tisto ko je ob koncu prve lebron prodrl in se odrinil z dvema niso bili koraki.
bigfudge
18. 06. 2012 15.13
+2
Hachi oba in lebron in wade sta zelo povprečna šuterja, taka sta vroče hladna, enkrat gre vse, drugič pa nič, zato sta nehala metat od daleč, predvsem james je lani preveč zmetal od daleč, zdaj pa imajo battierja, millerja in chalmersa zato, tudi bosh ima ponavadi bolj zanesljiv met kot wade&james
PLOFish
18. 06. 2012 15.15
Ne tisto ko se je z obema odrinil...poglej na nba.tv ko imas vse kose posebej...v prvi cetrtini kos pri 7:22, so zame koraki, razen ce imajo v NBA drugacna pravila...tudi nasa komentatorja sta se zgrozila nad odlocitvijo sodnikov...
Polance
18. 06. 2012 15.52
+1
jaz bi le še nekaj dodal tisto so bili koraki in človek james dela faule za faulom pa nič nič ne rečem sodnišča odločitev.je pa tudi oklahoma to napačno začrtala nemore durant s 4 osebnimi u žepu kriti jamesa to bi moral prevzeti ibaka ne pa durant drugače kar se pa igre tiče ko gre durant in westbroo k vn igra oklahome obstane to je čista resnica!!!!
racun14
18. 06. 2012 17.00
-1
Ah seveda usi proti Lebronu in Heatom...Ko pa proti Heatom ali pa jim ne piskajo očitne prekrške ste pa vsi nemi. Nehajte no. Lahko bi bilo 3:0, če ne bi Heati na prvi tekmi same sebe premagal..
PLOFish
18. 06. 2012 17.02
-1
Lahko bi blo 3-0 za OKC če nebi na 2. tekmi začeli tako slabo in bi sodniki piskali prekršek Jamesa nad Durantom in če nebi na 3. tekmi OKC zapravila toliko prostih metov...če,če,če...
racun14
18. 06. 2012 17.26
+1
Seveda "če"..dejstvo je, da je 2:1 za Miami. To šteje in ne vaša jokanja o prekrških
PLOFish
18. 06. 2012 18.42
-1
Tudi to je dejstvo da sodniki posteno gnojijo, vecinoma pa gre v prid Heatov...
robustnizmaj
18. 06. 2012 19.14
+0
Groza kaj eni govorite. Favl Duranta je bil upravičeno dosojen, situacija podobna 3. osebni napaki Millerja. James Hardna ni favlirav, Harden je iskal prekršen. Verjetno bi bilo najbolj pravičen no-call. Sodniški kriterij se mi zdi nepristranski, saj so tudi odločitve v drugi tekmi šle v oklahomino korist. poraz oklahome je zgolj njihova napaka, saj se tako slabega izvajanja prostih metov ne smeš privoščiti, tudi seveda slabega zapiranja pod košem. Kar se pa tiče korakov je cel NBA sfaljen. Go okc.
pedritsegonita
18. 06. 2012 23.00
+1
Bedarija. zdej se ukvarajate z sodniki, ker se ne morete z lebronom, ki igra tudi v finalu izjemno. Sam sem velik kritik Lebronove igre, ker je pač izvenserijski igralec in sem bil skeptičen, glede na preteklost kako bo igral v finalu in zaenkrat vse pohvale in lepo pelje Miami k naslovu. Sem pa prepričan, da bo šel Mimai v OKC z 3-2 prednosti.
Polance
19. 06. 2012 17.49
+1
bigfudge
18. 06. 2012 07.47
+7