Košarka

Miami in San Antonio napredovala v konferenčni finale

Miami, 15. 05. 2014 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V košarkarski ligi NBA sta znana prva konferenčna finalista. To sta pričakovano moštvi Miami Heat in San Antonio Spurs, ki sta z domačima zmagama v predzadnji krog končnice prvenstva pred velikim finalom lige NBA napredovala s 4:1 v zmagah.

Dvakratni branilci naslova iz Miamija so bili na domačem parketu nepremagljivi ter so na peti tekmi konferenčnega polfinala vzhodnega dela s 96:94 izločili Brooklyn Nets. Miami se bo v finalu vzhodne konference pomeril z zmagovalcema polfinalne serije med Washingtonom in Indiano, v kateri slednja vodi s 3:2 v zmagah. Miami se lahko v veliki finale uvrsti četrtič zaporedoma, kar je v zgodovini lige NBA doslej uspelo le dvema moštvoma Los Angeles Lakers in Boston Celtics. Miami je do preobrata proti Brooklynu prišel v zadnji četrtini, ki jo je dobil s 30:19. LeBron James je prispeval 29 točk, Dwyane Wade 28, Ray Allen pa je 32 sekund pred koncem zadel ključno trojko. Miami je še pet minut pred koncem zaostajal za osem točk. Pri Brooklynu se je s 34 točkami najbolj izkazal Joe Johnson. "Še vedno nas čaka, kar nekaj dela. Ne glede na to pa je res lepo, da smo si izborili tako dobro izhodišče za uresničitev tega cilja," je dejal prvi zvezdnik Miamija James.

Dwayne Wade in Mirza Teletović
Dwayne Wade in Mirza Teletović FOTO: Reuters

San Antonio, ki je bil na peti tekmi konferenčnega polfinala zahodnega dela doma s 104:82 boljši od Portland Trail Blazers, pa bo čakal zmagovalca serije med moštvoma Oklahoma City Thunder in Los Angeles Clippers. Oklahoma City vodi s 3:2 v zmagah. Ostroge so slavile tudi brez pomoči poškodovanega Tonyja Parkerja, ki je igro zapustil že ob koncu prve četrtine. Najbolj zaslužna za uspeh San Antonia sta bila Danny Green in Kawhi Leonard, ki sta dosegla po 22 točk. Pri gostih je bil z 21 točkami najučinkovitejši LeMarcus Aldridge. "Vesel sem, da je konec, kajti te fante je bilo res težko braniti. Zato jim lahko le čestitamo, občutek ob napredovanju v naslednji krog je res krasen," je po tekmi dejal trener San Antonia Gregg Popovich.

Če bosta Miami in San Antonio uspešna tudi v naslednjem krogu, bo junija na sporedu ponovitev lanskega finala, ki ga je s 4:3 za še tretjo zvezdico dobil Miami (2006, 2012, 2013).

Izida, končnica, 2. krog:

- vzhod:
Miami Heat - Brooklyn Nets 96:94
(Miami slavil s 4:1 v zmagah)

- zahod:
San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 104:82
(San Antonio slavil s 4:1 v zmagah)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
15. 05. 2014 11.01
+7
Napeta tekma do konca že tak sm bil živčn še dodatno mi je pa kri pila keucova zgrabi shark.Lebron itak legenda Wade prv polčas rasturo Allen pa kot ponavadi u pomembnem trenutku skino trico.Zj pa ša indiano.GO GO MIAMI
chelsealove
15. 05. 2014 17.27
+3
kako indiano,boš vido Washington gre naprej ;)
ILoveGaming
15. 05. 2014 10.06
+7
Dobra tekma je bla sploh pa Joe vs LBJ. Moram pa rečt da k je LBJ odbiu žogo PP34 je biu favl....ampak super igra obeh ekip in zasluženo Miami naprej! :)
JAMES23
15. 05. 2014 10.53
+5
Glej Lebron je najboljši igalc in iz strani sodnikov si pač lahko mal več dovoli kot pa ostali igralci.in tako je v vsakem športu drgač bi se pa temu rekl vse se vrača vse se plača.to mislim na redni del ko se je Lebron 2s.pred koncom tekme spravil zabijat za zmago ga je Plumlee tud po roki udaro.sodniki imajo napake sploh ko se igra play off