Košarka

Miami Heat brez končnice

Miami, 15. 04. 2015 08.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav ekipa bratov Dragić, Miami Heat, tokrat ni igrala, je že ostala brez možnosti za uvrstitev v končnico lige NBA, saj je Indiana Pacers po dveh podaljških premagala Washington Wizards z 99:95, S tem je Indiana na pragu izločilnih bojev za prvaka, brez njih pa je po porazu na svojem igrišču ostal Phoenix Suns.

Goran Dragić
Goran Dragić FOTO: Reuters

Še sedem minut pred koncem je bil Washington Wizards na pragu zmage, saj je še vodil z devetimi točkami razlike (70:61), vendar je Paulu Georgeu 22,7 sekunde pred koncem rednega dela tekma uspelo izid izenačiti. V nervoznem prvem podaljšku sta ekipi dosegli le vsaka po štiri točke, v drugem pa sta C. J. Miles (25 točk) in George Hill 24), slednji je bil z desetimi podajami in devetimi skoki prvi mož tekme, nanizala sedem točk za delni izid 7:2. V zadnji minuti sta tekmo odločila David West s štirimi točkami in Hill s trojko pol minute pred koncem. "Potrebovali smo to zmago. Na ta način smo ostali v igri za končnico. Moramo zmagati tudi v Memhpisu, saj se ne gre zanašati na izid tekme v Brooklynu. Vse imamo spet v svojih rokah," je po pomembni zmagi za Indiado, ki je bila po seriji zaporednih porazov že na robu preživetje, dejal Paul George. Indiana ima zdaj točko več kot Brooklyn Nets, ki bo v zadnjem krogu gostil Orlando Magic, z zmago Indiane pa je brez možnosti za napredovanje ostal Miami Heat, ekipa Gorana in Zorana Dragića.

Paul George
Paul George FOTO: Reuters

Brez uvrstitve v končnico so ostali tudi košarkarji Phoenix Suns, ki so v svoji zadnji tekmi sezone gostili Los Angeles Clippers, drugo najbolj uspešno ekipo zahodnega dela lige NBA. Gostje so opravičili vlogo favorita, si na polovici tekme priigrali že 26 točk prednosti, do konca tekme pa so domačini le nekoliko ublažili poraz. Najboljši strelec tekme je bil Chris Paul, ki je dosegel 22 točk, dve manj je prispeval Blake Griffin, ki je imel še osem skokov in pet podaj. Archie Goodwin je bil z 19 točkami najbolj učinkovit v domači ekipi. Do zmage je pred svojimi navijači prišla ekipa Boston Celtic, ki si je končnico zagotovila že v ponedeljek, ko je Brookyln izgubil proti Chichagu. Na polovici tekme je bolje kazalo gostom iz Toronta, ki so vodili s sedmimi točkami prednosti, v tretji pa so domačini prevzeli pobudo, prišli do vodstva, ki so ga ohranili do konca tekme. V domači ekipi sta po 14 točk dosegla Avery Bradley in Evan Turner, ki je imel še sedem skokov in devet podaj, medtem ko je v gostujoči ekipi Kyle Lowry tekmo končalo pri 16 točkah.

Izidi:
Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 101:112
Boston Celtics - Toronto Raptors 95:93
Indiana Pacers - Washington Wizards 99:95

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pridnaov?ka
15. 04. 2015 13.29
-18
miami,druga ekipa ,ki jo je pokopal gogi....
jjhhggff
15. 04. 2015 11.00
+16
Super, da je Miami izpadel. Bo reprezentanca močnejša za Dragiće. Kar lepo na letalo, vsak svoj mp3 z narodnjaki vzet, pa v Slovenijo na priprave.
mkug5g
15. 04. 2015 09.49
+16
to je dobro, se bo goran vsaj kvalitetno odpočil pred reprezentančnimi akcijami letos
mafija leva drogeraška
15. 04. 2015 10.48
+3
saj tiste 4 tekme proti GS se mu ne bi poznale... 5 mogoče.
jurci275
15. 04. 2015 13.01
+6
golden state igra v zahodni konferenci, miami bi igral proti atlanti hawks, in kmalu odšli domov verjetno....