Košarka

Metta World Peace: Bryant se nikoli ni bal bolečin

Los Angeles, 30. 10. 2012 09.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nova sezone lige NBA je pred vrati. Naslov prvaka branijo košarkarji Miami Heata, ki pa bodo imeli letos na zahodni obali precej več dela. Los Angeles Lakersom sta se namreč pridružila Steve Nash in Dwight Howard, trenerju ekipe iz mesta angelov Miku Brownu pa nekaj skrbi povzroča poškodba prvega zvezdnika Kobeja Bryanta.

Kobe Bryant in Dwight Howard
Kobe Bryant in Dwight Howard FOTO: Reuters

Po neuspešnih zadnjih dveh letih so pri Los Angeles Lakersih zavihali rokave in svoje vrste uspeli okrepiti z dvema superzvezdnikoma. Športni direktor kluba Mitch Kupchak je sprva najavil Steva Nasha, dvakratnega MVP sezone, osemkratnega udeleženca tekme zvezd in petkrat najboljšega podajalca lige, zatem pa v vrste iz mesta angelov uspel zvabiti še dominatnega centra Dwighta Howarda, trikrat izbranega za najboljšega obrambnega igralca lige, štirikrat za najboljšega skakalca in šestkratnega udeleženca All starsa. Varovanci Mika Browna bodo z eno najmočnejših zasedb v zgodovini lige naskakovali že 17. šampionski prstan jezernikov. Čeprav je Los Angeles Lakers v pripravljalnem obdobju izgubil vseh osem tekem, ta podatek ni prikazuje realnega stanja, saj zaradi poškodb večino tekem nista igrala prvi zvezdnik Kobe Bryant in Howard.

"Nikoli še nisem videl večjega borca in tekmovalca. On bo zagotovo žele zaigrati na uvodni tekmi, čeprav je poškodovan,“ je pred dnevi dejal strokovnjak Mike Brown, enakih misli pa je tudi njegov varovanec Metta World Peace. "Seveda nas skrbi poškodba Bryanta, vendar bo proti Dallasu zagotovo zaigral. Kobe se nikoli ni bal bolečin, v preteklosti je že večkrat igral poškodovan,“ je za revijo Sports Illustrated dejal neukrotljivi krilni košarkar jezernikov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aleksandra99
30. 10. 2012 14.38
-4
kaj liga se je že začela?????
cobhc131
30. 10. 2012 12.38
+10
Ce ne bo Kobe odigral 1. tekme bom presenecen. On hoce odigrat vsako tekmo s poskodbo ali brez in ze 8 let ni sezone zacel na klopi tko da bom presenecen. GO BLACK MAMBA!