Košarka

Memphis do vodstva s 3:0, Golden State v polfinale konference

Portland, 26. 04. 2015 08.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Moštvo lige NBA Memphis Grizzlies je v gosteh premagalo Portland Trail Blazers s 115:109 in tako v prvem krogu končnice na Zahodu povedlo že s 3:0 v zmagah. Slovenec Beno Udrih zaradi zvina gležnja za zmagovalce ni zaigral, s 25 točkami je bil najboljši Marc Gasol.

Marc Gasol
Marc Gasol FOTO: Reuters
Poleg Marca Gasola sta se izkazala še Courtney Lee z 20 in Mike Conley s 14 točkami, a je moral slednji zaradi poškodbe z igrišča v tretji četrtini. Memphis je vodil že za 14 točk, a se je Portland približal na 82:90, potem ko je bil s črte prostih metov trikrat zapored uspešen Nicolas Batum. V dresu Trail Blazers je bil s 27 točkami na koncu najboljši prav Batum, dosegel je še šest skokov in štiri podaje. Beno Udrih, ki je na uvodni tekmi blestel z 20 točkami, si je na drugi tekmi poškodoval gleženj v prvem polčasu. Nato se je v drugem delu vrnil na igrišče. Tudi tokrat se je ogreval ob igrišču, a na koncu ni stopil na parket. Četrto, morda že odločilno tekmo, bo v noči na torek gostil Portland.

Klay Thompson
Klay Thompson FOTO: Reuters

Tokrat so blesteli pri Golden State Warriors, ki so si kot prva ekipa v NBA v tej sezoni priborili drugi krog končnice. Najboljša ekipa rednega dela je tokrat s 109:98 v gosteh premagala New Orleans Pelicans in tako zmagala že na četrti tekmi zapored. Najbolj prepričljiv je bil z 39 točkami Stephen Curry, Klay Thompson je k predčasnemu napredovanju prispeval 25 točk. Nasprotniki vojščakov bodo v končnici, kjer bo le še najboljših osem ekip, najverjetneje Udrihovi Memphis Grizzlies. Košarkarji ekipe Atlanta Hawks so po dveh zmagah zapored v noči na nedeljo morali priznati prvi poraz moštvu Brooklyn Nets. Ekipa iz New Yorka je zmagala z 91:83, prvi strelec domačih je bil z 22 točkami Brook Lopez, prav toliko jih je za Atlanto dosegel DeMarre Carroll. Predčasno uvrstitev v drugi del končnice so zapravili pri Chicago Bulls. Biki za vstop v polfinale vzhodne konference potrebujejo le še eno zmago, saj proti Milwaukee Bucks vodijo s 3:1, tokrat pa so gostitelji zmagali z 92:90. Jimmy Butler je za Chicago prispeval 33 točk, O. J. Mayo jih je za Milwaukee dosegel 18. Biki bodo v noči na torek četrto zmago iskali na domačem igrišču.

Izidi, končnica, 1. krog:

- Vzhod:

Brooklyn Nets
- Atlanta Hawks 91:83
Atlanta vodi z 2:1 v zmagah.
Milwaukee Bucks
- Chicago Bulls 92:90
Chicago vodi s 3:1 v zmagah.
- Zahod:
New Orleans Pelicans - Golden State Warriors 98:109
Golden State je z izidom 4:0 v zmagah napredoval v drugi krog.
Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies 109:115
Memphis vodi s 3:0 v zmagah.
Beno Udrih zaradi zvitega gležnja ni igral za Memphis.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
26. 04. 2015 11.58
-1
v končnici so razočarali tudi Portland, Dallas, Clippersi, Toronto, Boston, Milwaukee, mislim, da bo Brooklyn še enkrat premagal Atlanto in izenačil serijo na 2-2.
AS1983
26. 04. 2015 11.55
Golden State je kot 1.ekipa že napredoval v 2.krog, sem mislil, da bo New Orleans dosegel kakšno zmago ali dve, a 3.tekma je delno odločila serijo, ko je Golden State nadoknadil kar 20 točk zaostanka v zadnji četrtini.