Košarka

Marko Pajić za štiri leta k novomeški Krki

Novo mesto, 11. 08. 2012 16.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vrste novomeške Krke je okrepil mladi slovenski reprezentant, 19-letni in 204 cm visok Marko Pajić, ki je z aktualnimi slovenskimi prvaki sklenil štiriletno pogodbo.

Marko Pajić je v zadnjih sezonah nastopal za kodeljevski Geoplin Slovan.
Marko Pajić je v zadnjih sezonah nastopal za kodeljevski Geoplin Slovan. FOTO: Damjan Žibert

Marko Pajić je svojo športno pot začel v Komendi, potem pa prestopil k Slovanu, kjer je igral zadnjih nekaj sezon, z izjemo sezone 2009/10, ko je igral za kranjski Triglav. V Slovanu je v zadnji sezoni v povprečju dosegal po 14 točk, 7,4 skoka in 1,3 asistence na tekmo. Bil je reprezentant v mlajših kategorijah. Nazadnje je igral na letošnjem evropskem prvenstvu do 20 let, ki je potekalo v Sloveniji. V devetih tekmah je v povprečju dosegal 9,6 točke in 6,3 skoka na tekmo. V minulih dveh tednih se je udeležil tudi priprav slovenske članske reprezentance. Čeprav je Marko zaradi fizičnih sposobnosti do sedaj največ igral na mestu krilnega centra, je bil v Krko pripeljan z namenom, da bo igral na mestu krila. V klubu so prepričani, da bo lahko zaradi dobrega meta, tudi z razdalje, k dobri igri moštva največ prispeval prav na tem položaju.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

3najs-t
12. 08. 2012 09.21
+8
Kar naenkrat bo novica, da sta prepelič in Omič odšla h Krki, ker pri Olimpiji so zgleda zelo nesposobni in da nemorejo skupaj dveh prestopov 19-letnikov skupaj spravit je pa že žalostno. In spet bo Krka osvojila državni naslov, s temi fanti pa bodo dobri še naslednja 3 leta, medtem ko bo Olimpija kupovala nepreverjene američane, 2. razredne Slovence in balkance, ki se jim neda trudit, nato pa po pol leta oddidejo in tožijo klub. Bravo Olimpija! Če bo šlo tako naprej, se bomo s Parklji za zadnja mesta borili
3najs-t
12. 08. 2012 09.26
+2
Plus tega so to mladi igralci kateri lahko z dobrim treningom postanejo vrhunski igralci, pa se ti lahko takrat vse 10-krat povrne. Samo Olimpija je znana po tem da so spustili ogromno talentov, ki so danes odlični igralci.