Košarka

Maljkovića poškodbe trenutno ne skrbijo

Kranjska Gora, 16. 08. 2013 09.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska košarkarska reprezentanca v Kranjski Gori nadaljuje s pripravami na evropsko prvenstvo, ki ga bo gostila Slovenija.. V treh dneh bo Slovenija odigrala dve pripravljalni tekmi, z Bosno in Hercegovino in Rusijo. Ob napornem ritmu so prisotne tudi poškodbe, a selektorja Maljkovića to za zdaj ne skrbi.

Slovenska moška članska reprezentanca se je v teh dneh preselila v Kranjsko Goro, kjer jo čakata dve novi preizkušnji, danes se bo na Jesenicah v prenovljeni dvorani Podmežakla pomerila z reprezentanco Bosne in Hercegovine, v nedeljo pa v ljubljanskem Tivoliju še z Rusijo. Slovenski košarkarji imajo v zadnjih dneh nekaj težav s poškodbami gležnjev. Goran Dragić jo je skupil na tekmi proti Srbiji v Beogradu, a že normalno trenira, nekaj bolečin še čuti Gašper Vidmar, na četrtkovem treningu pa se je poškodoval Edo Murić, a kot kažejo prvi odzivi iz slovenskega tabora, ne gre za resnejšo poškodbo.

Božidar Maljković
Božidar Maljković FOTO: Damjan Žibert

"Na tej stopnji priprav je povsem normalno, da vsakega igralca nekaj boli in zaradi tega ne bomo delali drame. Kar se dela na treningih tiče, gre trenutno vse po načrtih. Fantje trenirajo zelo zavzeto in se zavedajo, da moramo popraviti določene napake. Dvigniti moramo tako individualno kot skupinsko formo ter se izogniti morebitnim novim poškodbam. Predvsem si želimo, da fantje tekaško in strelsko napredujejo. V naslednjih dneh nas čakata tekmi proti Bosni in Hercegovini ter Rusiji. Gre za dve zelo dobri ekipi s podobnimi ambicijami, kot so naše. Veselimo se teh tekem in upamo, da bomo prikazali dobri predstavi," pravi izkušeni selektor Slovenije Božidar Maljković, Uroš Slokar pa je dodal: "Na treningih smo še naprej osredotočeni na našo igro in se ne oziramo na nasprotnika. Se pa počasi na treningih že pripravljamo na tekmece na eurobasketu in vadimo določene kombinacije. Upam, da bodo fantje, ki imajo težave z gležnji čim prej zdravi."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

njofra47
16. 08. 2013 21.34
+1
Upam da bo Aca Petrović zadovoljen in bo pohvalil slovenske sodnike, saj si ti za to očitno zelo prizadevajo. Človek bi pričakoval da boš vsaj doma deležen od domačih sodnikov korektnega sojenja.
Amino-acid
16. 08. 2013 20.55
+1
Mi smo edina država na svetu, ki predvajajo dve zvrsti himni!!!! Kateri pametnjakovič to dovoli??? ODLOČITE SE ENKRAT ZA VSELEJ, A JE TKO TEŽKO?!? Kako naj ponosen slovenec poje himno, ko pa ne ve kero verzijo boste spustili?!? Jes vem, da je tista daljša ''tista prava'' ampak smo vsi navajeni na tisto krajšo, počasnejšo lepše gre v uho in lažje se jo zapoje v en glas!!! SAMO ENA VERZIJA IN PIKA drugo najdete samo v knjigi!!!!!!!! Odločte se že enkrat u PM!!!!
JbmTiMt
16. 08. 2013 20.37
-2
V JESENICAH PA 80% BOSANSKIH NAVIJACEV DANES. CUDOVITO VZDUSJE
pedritsegonita
16. 08. 2013 17.12
-3
Ne morem ga gledat.
aristotel
16. 08. 2013 17.08
+3
skrbi pa nas navijače...
rambek
16. 08. 2013 14.49
+0
Božidar daj skuliraj mladce
London?an
16. 08. 2013 14.31
+6