Košarka

Maljković tri leta na klopi Cedevite

Split, 01. 07. 2012 08.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo hrvaškega košarkarskega kluba Cedevita je sklenilo triletno pogodbo s selektorjem slovenske izbrane vrste Božidarjem Maljkovićem. Hrvaški mediji poročajo, da naj bi letno prejemal kar 500 tisoč evrov.

Vodstvo hrvaškega košarkarskega prvoligaša Cedevite si v novem tekmovalnem letu želi rezultatskega koraka naprej. Ambiciozno vodstvo z Emilom Tedeschijem na čelu je zato sklenilo pogodbo s slovenskim košarkarskim selektorjem Božidarjem Maljkovićem. Čeprav uvodna pogajanja s srbskim strategom niso bila najbolj plodna, je bilo drugače ob slovesnosti, ki so jo v Splitu pripravili ob uvrstitvi Tonija Kukoča v Hišo slavnih splitskih športnikov, kjer je bil prisoten tudi ugledni košarkarski strokovnjak.

Božidar Maljković
Božidar Maljković FOTO: Damjan Žibert

Maljković se je predstavniki kluba dogovoril o podrobnostih pogodbe, triletni dogovor pa naj bi srbskemu strategu prinesel 1,5 milijona evrov. Lani je Cedevito sicer nadvse uspešno vodil Dražen Anzulović in poskrbel za popoln razcvet moštva, vodstvo pa ga je odslovilo po porazu v finalni seriji državnega prvenstva, ki jo je dobila Cibona. Za edinega Maljkovićevega protikandidata je veljal ugledni Aco Petrović.

Cedevita bo v prihodnji sezoni prvič v zgodovini kluba zaigrala med evroligaško elito. "Že pred časom smo koketirali, tako da je sodelovanje v zraku viselo že nekaj časa. Pošteno bom povedal, da ko sem videl resnost in željo vodstva kluba, da skupaj zapeljemo resen evropski projekt, nisem okleval. Ljudje, ki delajo v klubu, imajo jasno vizijo, nekaj podobnega kot sem občutil pri Limogesu, Unicaji in Jugoplastiki. Pred nami je izziv, veliko dela, in to me zelo veseli,“ je ob sklenitvi dogovora povedal uspešni trener.

SORODNI ČLANKI

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aristotel
02. 07. 2012 10.52
+4
najboljši časi Božidarja Maljkovića so že minili nima več toliko energije kot jo je imel pred desetimi dvajsetimi leti ko je s svojim ekipam dosegel vrhunske rezultate pa tudi pavza ki jo je imel je pustila sled, škoda za Cedevito da je zamenjala Dražena Anzulovića,pokazalo se bo da je to slaba poteza kot tudi to da je ostal na mestu trenerja Slovenske reprezentance, imena ne dajejo rezultatov, ampak delo, zagnanost ,poznavanje situacije, energija,znanje,inovativnost...škoda košarka je napredovala...
apciha
01. 07. 2012 23.24
+1
In od kod ima Cedevita tolk dnarja ? :O PS Upam da se Maljkovilč čimprej spuče iz Slovenske repke !
galamala
01. 07. 2012 22.16
+8
Mi ni všeč. Nj raj mal za reprezentanco skrbi :)
edu
01. 07. 2012 20.06
+3
ni varjante 3 leta...
TheDrummer
01. 07. 2012 15.10
+3