Košarka

Zmaga Krke, poraz Heliosa in Zlatoroga

Domžale, 13. 03. 2012 20.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Heliosa so v 25. krogu lige Aba pričakovano izgubili z Maccabijem iz Tel Aviva s 53:71. Poraz je vknjižil tudi Zlatorog, zmago pa so vpisali košarkarji Krke, ki so premagali Radnički s 73:69.

Košarkarji Heliosa so doživeli pričakovan poraz proti evropskemu podprvaku iz Tel Aviva. Po solidnem prvem polčasu so katastrofalno odigrali tretji del igre, ki so ga izgubili s 14:29, in se tako od domače publike poslovili z osemnajstim porazom, devetim v dvorani Komunalnega centra.

Praznika košarke v Domžalah, kar je zagotovo gostovanje petkratnega evropskega prvaka in vodilne ekipe lige Aba, varovanci trenerja Zmaga Sagadina niso proslavili na parketu, pa čeprav je Maccabi nastopil brez treh najboljših posameznikov. V prvem polčasu so še držali korak s tekmecem, v nadaljevanju, ko so Izraelci zaigrali agresivneje v obrambi, pa so izgubili niz žog in hitro zaostali na semaforju. V 24. minuti je bilo 33:43, v 29. pa že 38:58. Helios je v drugem polčasu izgubil 12 žog, skupno 17, s 54 doseženimi točkami pa je celo zaostal za negativnim klubskim rekordom v tej sezoni, ko je na gostovanju v Tel Avivu izgubil s 56:94.

Aleksander Sekulić je lahko z igro svojih varovancev zadovoljen.
Aleksander Sekulić je lahko z igro svojih varovancev zadovoljen. FOTO: Damjan Žibert
Dragić Krko popeljal do zmage

Čeprav ekipa Radničkega velja za zelo neugodnega gosta, saj je do te tekme slavila kar šestkrat na 11 gostujočih obračunih, pa to v zadnjem obdobju prerojene Krke ni prestrašilo. Novomeščani so namreč prišli do tretje zmage zapored, ki jih je utrdila kot drugo najboljšo slovensko ekipo lige. Tekma je imela dva dela: v prvem je glavno vlogo igral Michael Scott, ki je bil glavni akter pri držanju vodstva gostov, v drugem pa Zoran Dragić, po čigar zaslugi se je Krka vrnila v igro in prav ob koncu tekme naredila dokončni preobrat. Tako Dragić kot Scott sta tekmo končala s po 21 točkami.
Zoran Dragić in Bojan Krivec
Zoran Dragić in Bojan Krivec FOTO: Damjan Žibert

Motivirana Budućnost brez težav odpravila Zlatorog

Košarkarji Zlatoroga so v ligi Aba doživeli nov, 23. poraz v sezoni. Proti motiviranim gostom iz Podgorice, ki so se sicer že uvrstili na zaključni turnir v Tel Aviv, kjer pa se želijo s čim višjo uvrstitvijo po rednem delu v polfinalu izogniti domačemu Maccabiju, so bili brez pravih možnosti za uspeh.

Laščani so nastopili oslabljeni, saj trener Ivan Sunara ni mogel računati na kar nekaj standardnih članov dvanajsterice. Vseeno pa so relativno dolgo držali goste v negotovosti. Prvo četrtino so dobili s 17:12, ob polčasu je bilo 28:35, pred koncem tretjega dela igre pa je imela Budućnost še vedno vsega pet točk naskoka (39:44). Vse dvome o zmagovalcu so gostje rešili v začetku zadnje četrtine, ko so se prebili celo do dvajsetih točk prednosti, tako da sta lahko trenerja v zaključku priložnost ponudila vsem igralcem. Pri Zlatorogu je bil najbolj učinkovit Nejc Strnad (15 točk), pri gostih pa je najvišji statistični indeks zbral Čedomir Vitkovac z 11 točkami in 8 skoki (20).

Izidi:
Helios - Maccabi Tel Aviv 53:71 (15:20, 29:31, 43:60)
Krka - Radnički 73:69 (21:29, 37:44, 49:57)
Zlatorog - Budućnost 62:72 (17:12, 28:35, 42:54)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Grega2288
13. 03. 2012 21.00
+4
Bravo Krka! sicer pa slaba sezona letos:(