Košarka

VIDEO: Lovorike se še naprej lepijo na mladega Dončića, z Realom do pokalnega naslova

Vitoria, 19. 02. 2017 20.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sedemindvajseti naslov španskega košarkarskega pokala je romal v roke madridskega Reala, ki si je s tem zagotovil že četrti zaporedni naslov, po zmagi nad Valencio s pičlo razliko, dveh točk. (97:95) Svoje je k zmagi prispeval tudi Luka Dončić, ki še naprej navdušuje v dresu Madridčanov.

Mladi slovenski košarkar Luka Dončić je prispeval devet točk v skupni izkupiček Reala.
Mladi slovenski košarkar Luka Dončić je prispeval devet točk v skupni izkupiček Reala. FOTO: AP
Pokalnega naslova so se v nedeljo razveselili še številni drugi slovenski košarkarji. Reprezentanta Gašper Vidmar in Edo Murić sta z Banvitom osvojila pokal Turčije. V finalu so košarkarji iz Bandirma, ki jih vodi slovenski trener Sašo Filipovski, s 75:66 premagali Anadolu Efes Istanbul. Z dvojnim dvojčkom, enajstimi točkami in enajstimi skoki se je izkazal Vidmar, Murić je k zmagi prispeval dve točki in skok. Za Banvit je bila to prva lovorika, do nje pa so prišli po zmagah nad Bešiktašem v četrtfinalu in Galatasarayem v polfinalu, v finalu pa so bili boljši še od Anadolu Efesa. Pokal je z milansko Olimpio dvignil tudi Zoran Dragić, ki je pomagal ugnati Sassari (84:74).

Klub iz prestolnice, je s četrto zaporedno zmago v španskem pokalu vknjižil rekord po novem formatu tega tekmovanja. Tokrat je v finalnem obračunu v Vitorii padla Valencia (97:95). Kraljevi klub si je že kmalu po začetku tekme zagotovil vodstvo v prvi četrtini (22:16), ki ga je v nadaljevanju skorajda povišal za deset točk, vendar se Valencia ni vdala in svoj zaostanek kmalu zmanjšala na dve točki. Varovanci Pedra Martineza so v drugi polovici tekme dihali za ovratnik nasprotnikom iz prestolnice, dobro razpoloženi Bojan Dubljević pa je vknjižil kar 28 točk. Realu je uspelo v zadnji četrtini pobegniti za šest točk, ki jih je nasprotnik kmalu nadoknadil, zaradi česar je bila tekma napeta vse do zadnje sodniške sirene.

Tekma je bila vseh štirideset minut nadvse izenačena, z nekaj meti za tri točke pa jo je odločil razpoloženi Sergio Llull, ki je blestel že v polfinalu in bil na koncu tekme izbran za najkoristnejšega igralca pokala. Tokrat podaljšek kot v polfinalnem obračunu z domačo Baskonio ni bil potreben, čeprav je bila Valencia nadvse enakovreden tekmec in imela na voljo zadnji napad, ki pa ni izšel po njihovih željah. Slovenski košarkarski as Luka Dončić je bil sicer v finalu slabše razpoložen kot v polfinalnem obračunu z Baskonio, kljub temu pa je k zmagi madridskega kluba prispeval devet točk, štiri skoke in šest podaj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid finala: 

Real Madrid ‒ Valencia 97:95 (22:16, 25:29, 27:26, 23:24)
Llull 22 točk, Randolph 20 in 7 skokov, Ayon 18, ... Dončić 9, 4 sk., 6 pod.; Dubljević 28 in 5 sk., San Emeterio 17

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikoiništa
20. 02. 2017 13.18
+11
Jaz sem tak vesel za njega. Šport je še edino, kar nas Slovence razveseljuje. Žalostno.
LocoBlanco
19. 02. 2017 22.42
+9
Čestitke mladeniču in ekipi! #iHALA MADRID!!!