Košarka

Lorbek in Begić komaj čakata nastop na EuroBasketu 2013!

Ljubljana, 25. 04. 2013 14.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski selektor Božidar Maljković in direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo se v teh dneh mudita v Španiji. Na Iberskem polotoku sta obiskala oba naša najvišja košarkarja, Mirzo Begića in Erazma Lorbka. Košarkarja, ki nastopata za velika španska rivala, Real iz Madrida in Barcelono.

"S selektorjem sva v dveh dneh obiskala Madrid in Barcelono ter se sestala z našima najvišjima košarkarjema. Oba komaj čakata nastop na EuroBasketu 2013, v veliko čast jima bo braniti barve slovenske reprezentance v domovini, zelo se veselita letošnje akcije in kljub temu, da sta trenutno z glavama predvsem pri klubski karieri, sta želela o reprezentančnem projektu izvedeti sleherno podrobnost. Tako vsi skupaj lahko le upamo, da bosta v preostanku sezone še naprej igrala odlično ter z Real Madridom in Barcelono, morda celo večkrat, odločala o preostalih prestižnih lovorikah ter da se ju bodo poškodbe ognile v velikem loku. Tako torej ni nikakršnih dvomov, tako Erazem Lorbek kot Mirza Begić bosta oblekla nov dres slovenske košarkarske izbrane vrste," je v sporočilu za javnost zapisal direktor reprezentanc Matej Avanzo.

Erazem Lorbek
Erazem Lorbek FOTO: Miro Majcen

Selektor Božidar Maljković pa je dodal: "Z Matejem Avanzom sva Erazmu in Mirzi podrobno predstavila program za EuroBasket 2013 in lahko rečem le, da sta se oba z veseljem odzvala ter že nestrpno in z velikim veseljem čakata nastop na prvenstvu. Tako kot vsi vrhunski igralci imata zaradi napornega ritma treningov in tekem tudi onadva nekaj bolečin, še posebej Erazem, a upam, da bosta uspešno dočakala konec državnega prvenstva in se nato spočila do začetka priprav."

Slovenska moška članska reprezentanca se bo zbrala v petek, 19. julija, in prvi teden priprav opravila v Rogaški Slatini. Pozneje se bo pripravljala še v Ljubljani, Zrečah, Kranjski Gori in Celju. Pred spektaklom, ki se bo na slovenskih tleh odvijal med 4. in 22. septembrom, bodo opravili tudi 12 pripravljalnih tekem, od tega kar deset v Sloveniji.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AtomX
25. 04. 2013 18.50
+3
če bodo usi zdravi pa da se ne bo kdo odpovedal nastopu mamo šanse tudi za zlato, kakor koli karto za finale imam rezervirano
aki10
25. 04. 2013 23.35
+1
ne pretiravat :D za zlato nimamo šans poleg Špancev prvenstveno, tu pa so še ostale močne repke... Medalja je možna, ampak zlata pa pffffffff.... treba bit mal realen :D
ANTIŽABAR89
26. 04. 2013 14.01
+2
zakaj pa ne mi zdaj razloži? Španci nas v zadnjih medsebojnih tekmah niso nikdar nabili. Zdaj če pa bomo imeli Dragiča in Udriha pa se lahko oba brata Gasol skrijeta. Edina nevarnost bo bil ostrostrelec Navaro. Sreča da imamo špance v skupini to pomeni da se pred Finalom z njimi ne bomo srečali ;)
MIRKOKING
25. 04. 2013 17.03
+8
Upam, da bo nekaj takega: Lakovič, B. Udrih,G. Dragič Nachbar,Blažič,Z. Dragič, Domen Lorbek/(Bečirovič) E. Lorbek, Slokar Begič, Vidmar, +?
Il Capitano
25. 04. 2013 17.46
+3
Se strinjam z tvojim komentarjem. Moram pa priznat tudi, da se zdravega Bečiroviča in Brezca, ki prihajata iz klopi in igrata v povprečju kakih 15 minut na tekmo, nebi branil. Kljub starosti in poškodbam mislim, da lahko še vedno za nekaj minut na tekmo služita kot vrhunski menjavi. Ključni igralci bi se tako odpočili ekipa pa nebi veliko izgubila, pa še izkušnje imata, ki na takih tekmovanjih vedno prav pridejo. Oba sta tudi solidna ozvajalca prostih metov, kar je še en plus. No bomo vidli kaj bo. LP
MIRKOKING
25. 04. 2013 18.17
+3
Bečirovič zagotovo, saj je vedno ko je imel priložnost odigral vrhunsko za Slo reprezentanco. Ali je sposoben bolje odigrati, kot Domen Lorbek/Prepelič pa ne vem. Brezec je eden izmed tistih, ki nikoli ni pokazal vsega kar zna, ko je šlo za reprezentanco. Res pa je, da nimamo veliko centrov in bi zagotovo pripomogel. Na seznamu je edini primeren Krušič, saj Omič ne sme igrati zaradi pravila naturaliziranega igralca. Zadevo bi se dalo rešit bodisi z krilnim centrom npr. Balažič ali Zupan, ki v Turčiji dobro igrata! Upam, da ne bo poškodb...
Il Capitano
26. 04. 2013 01.29
+1
Res je, Sani da vedno svoj maksimum na parketu. Nasploh mi je tak tip igralca kot je on zelo všeč. Igra z glavo (torej ne meče nekih posiljenih metov in ne drži žoge 15 sekund brez da poda), je soliden šuter, zna prodret pod koš in se trudi v obrami, pa kot že prej omenjeno dobro izvaja proste mete, kar pride v končnici tekme vedno prau. Ni mi bilo všeč kako ga je Maljkovič kritiziral v javnosti pa tudi komentarji nekaterih ljudi, ki so govrorili, da je na SP 2010 odigral veliko minut samo zaradi očeta, ki je bil takrat trener. Brezec je tudi soliden, ampak se je nekako zgubu v zadnjih letih. Je pa res da spet nekaj precej boljšega tudi nimamo. Kakorkoli upam da vsi najboljši zaigrajo za reprezentanco in ostanejo zdravi skozi celotno prvenstvo. Upam tudi da Maljkovič ne pokliče nekih igralcev, ki v reprezentanci nimajo kaj iskati, ker da jih je treba kalit za prihodnost. Na to EP naj pridejo vsi najboljši, ker je to ena zadnjih priložnosti, da osvojimo medaljo z to generacijo. Mladi naj se kalijo v klubih, ne pa v izbrani vrsti, in pa na naslednjih velikih tekmovanjih, kjer Slovenija ne bo imela nekih realnih možnosti za medaljo. Upam, da gremo končno po to medaljo in da se s tem navdahne kake mlade fante in dekleta da začnejo trenirat ta čudovit šport. LP
milesahead
25. 04. 2013 16.30
Brezc v penziji, Saša drug lajf... Beno in Goran prideta :)) go bejbi
rambek
25. 04. 2013 15.52
+1
rabimo igralce morda še brezca na center
Etienko
25. 04. 2013 15.31
+0
Vujačič tudi baje :)))))))))))))))))
rambek
25. 04. 2013 16.00
+2
Prassek
25. 04. 2013 15.22
-4
A sta nakazala 4 mio MOLu?
stromberg
25. 04. 2013 15.16
-15
vse to je en BLABLA,vse te zvezde je treba najprej videti na pripravah,šele potem bomo lahko malo bol sigurni,al so al niso in al bodo igral al ne.tale lorbek je že velikrat zamočil.
x123x
25. 04. 2013 17.11
+6