Košarka

Ljubljančani s peto zaporedno zmago končali sezono v regionalni ligi, v Stožicah padel Zadar

Ljubljana, 12. 03. 2018 08.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Petrola Olimpije so v zadnjem 22. krogu lige ABA premagali Zadar s 90:85. Ljubljančani so tako sedemnajsto sezono jadranskega tekmovanja končali z zmago. Zmaji so v dvaindvajsetih nastopih zbrali deset zmag, katero mesto bodo zasedli na koncu, pa bo znano, ko bo končan zadnji krog.

Zoran Martić
Zoran Martić FOTO: Damjan Žibert

Če FMP premaga Budućnost, bo Petrol Olimpija osvojila šesto mesto, če pa zmaga Budućnost, bodo Ljubljančani zasedli sedmo mesto. V končnico so se uvrstili Crvena zvezda, Cedevita, Budućnost in Mornar, pravico do nastopa v prihodnji sezoni pa je izgubil MZT iz Skopja, ki je zasedel zadnje, 12. mesto. Petrol Olimpija je do jubilejne desete zmage prišla v zadnjih minutah, ključne vloge pa so odigrali trije najboljši igralci. Pri izenačenju na 76 je Gregor Hrovat (19 točk, 6 podaj) dvakrat učinkovito in atraktivno podal Jordanu Morganu (25 točk, 7 skokov, 4 podaje) in Devinu Oliverju (18 točk, 13 skokov, 3 podaje, 3 ukradene žoge), nato pa je še sam dodal dva prosta meta za vodstvo 82:77. "Vedeli smo, da bo težka tekma. Popraviti smo hoteli vtis iz Zadra. Mislim, da smo imeli pravi pristop in energijo. Poznala se je odsotnost organizatorja igre, ampak smo pokazali karakter in zasluženo slavili zmago," je po tekmi povedal Gregor Hrovat. "Za nas je bila zelo težka tekma. Igrali smo brez organizatorjev igre. Mislim, da smo zasluženo zmagali in lahko smo zadovoljni z zaključkom v Ligi ABA," je nastope v regionalni ligi ocenil trener Zoran Martić.

Izid:
Petrol Olimpija
- Zadar 90:85 (21:27, 39:41, 56:60)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.