Košarka

VIDEO: Slavje zmajev v Tivoliju, superpokal se iz Novega mesta seli v Ljubljano

Ljubljana, 28. 09. 2017 20.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./G.J./STA
Komentarji
2

V ljubljanski dvorani Tivoli je potekal dvoboj za košarkarski superpokal med aktualnim državnim in pokalnim prvakom Petrolom Olimpijo in finalistom pokala Krko. Odločilna je bila zadnja četrtina, v kateri so zmaji naredili lepo prednost in na koncu slavili z 18 točkmai prednost (94:76).

Več videovsebin
  • Slavje Petrola Olimpije v superpokalu in podelitev odličij
    01:20
    Slavje Petrola Olimpije v superpokalu in podelitev odličij
  • Izjava trenerja Gašperja Okorna po superpokalni zmagi
    01:05
    Izjava trenerja Gašperja Okorna po superpokalni zmagi
  • Izjava Gregorja Hrovata po superpokalni zmagi
    00:52
    Izjava Gregorja Hrovata po superpokalni zmagi
  • Izjava Domna Bratoža po superpokalni tekmi
    01:08
    Izjava Domna Bratoža po superpokalni tekmi

V obeh moštvih je prišlo do precejšnjih kadrovskih sprememb pred začetkom sezone, v ljubljanskem moštvu so novinci Erjon Kastrati, Bojan Radulović, Jan Špan, Roko Badžim, Jordan Morgan in Talor Battle. V Novo mesto so se vrnili Domen Bratož, Maj Kovačević, Dalibor Đapa, Žiga Fifolt in Tim Osolnik, novinca sta tudi Marko Jošilo in Đorđe Lelić.

Novomeščani so osvojili superpokal v minuli sezoni, prvo lovoriko v novi pa gre v ljubljanske vitrine. Ljubljančani so bili tokrat boljši tekmec in zmagali s 94:76. Za Ljubljančane je to osmi tovrstni naslov in tretji v letu 2017, potem ko so v minuli sezoni osvojili državno prvenstvo in pokal Spar. Najboljša strelca pri Petrol Olimpiji sta bila Talor Ryan Battle z 19 točkami in Roko Badžim, ki jih je zbral 15, za Krko pa je največ točk dosegel Domen Bratož (24).

Zeleno-beli so do visoke prednosti prišli šele v zadnji četrtini, pred tem je bila tekma izenačena. Pri Petrol Olimpiji je imelo pet igralcev dvomestne številke - Talor Battle (19 točk, trojke 3:5), Roko Badžim (15 točk, trojke 3:6), Erjon Kastrati (14), Devin Oliver (13 točk, 6 skokov, 5 podaj) in Jan Špan (11 točk), v vrstah Krke pa sta izstopala Domen Bratož s 24 točkami (met iz igre 6:7, 5 podaj) in Marko Jošilo (22 točk, 10 skokov). Devin Oliver je bil s statističnim indeksom 21 izbran za najkoristnejšega igralca tekme (MVP), po tekmi je dejal: "Prva uradna tekma v sezoni je za nami, odlično je začeti z osvojeno lovoriko. Fantastično so danes odigrali mlajši igralci, vsekakor pa je zmaga delo celotne ekipe."

Trener Petrol Olimpije Gašper Okorn je po tekmi dejal: "Čestitam igralcem za zasluženo osvojeno lovoriko. Vesel sem, da sezono začenjamo z zmago in upam, da se bo ta energija prenesla tudi v nadaljevanje sezone. V prvem polčasu smo videli, kaj nas čaka v državnem prvenstvu, če bomo tekme začenjali na način kot smo ga danes. V drugem delu srečanja pa smo stvari postavili na svoje mesto."

Trener Krke Simon Petrov pa je dejal: "Dokler smo imeli še dovolj moči smo se odlično kosali z Olimpijo. Ljubljančani so pokazali, da so v tem trenutku boljša ekipa. Mislim pa, da lahko optimistično zremo v nadaljevanje sezone in da bomo na naslednjih tekmah pokazali še veliko boljšo igro kot smo jo danes."

Izid:
Petrol Olimpija - Krka 94:76 (26:23, 23:22, 20:17, 25:14)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aki10
29. 09. 2017 13.16
+4
Vse trofeje pobral in vrnil kamor jim je mesto!
MaunelNeuer
29. 09. 2017 14.08
+1