Košarka

VIDEO: Ljubljana bo gostila final four NLB lige

Ljubljana, 03. 04. 2008 14.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, Gašper Bolhar
Komentarji
7

Odločitev je padla. Zaključni turnir najboljše četverice v košarkarski NLB ligi bo v slovenski prestolnici.

Vodstvo košarkarske lige NLB in župan mesta Ljubljane Zoran Janković so danes sporočili, da bo letošnji zaključni turnir lige NLB od 25. do 27. aprila v Ljubljani. Na njem bodo nastopili igralci domače Union Olimpije, Partizana, Zadra in Hemofarma.

Goran Dragić bo skupaj s soigralci na finalnem turnirju četverice užival prednost domačega parketa.
Goran Dragić bo skupaj s soigralci na finalnem turnirju četverice užival prednost domačega parketa. FOTO: Damjan Žibert

To bo že tretjič, da se zaključni turnir igra v slovenskem glavnem mestu, razlogi za to pa naj bi bili varnostne narave.

"Letos je vladal izreden interes za organizacijo tekmovanja, najboljše so želeli gostiti Vršac, Podgorica, Zadar Banjaluka, na koncu pa se je kandidatom pridružila še Ljubljana. Vse to kaže na rast pomembnosti naše lige. Izbor je bil izredno težak, vsako od mest je imelo svoje argumente. Še zlasti Zadar, ki ima za sabo odlično sezono in zanesljivo daleč najboljše vzdušje ter najbolj zveste navijače. Prav Zadru smo bili v zgodnjih fazah najbolj naklonjeni, toda ob predpostavki, da bo finalni turnir sovpadal z odprtjem nove dvorane. A žal ta še ni dokončana, tako da obstaja obveza do Zadra in tamkajšnjega kluba za naslednjo sezono," je dejal predsednik lige Radovan Lorbek in dodal, da še ni čas, da bi turnir gostil nekdo, ki nima svojega predstavnika.

Pri končni odločitvi je bil tako odločilen argument zagotovilo mesta Ljubljane, da bo prek pokroviteljev poskrbela za popolno finančno pokritje organizacije tako velikega tekmovanja. "Uspeli smo v svoji nameri. To dokazuje, da je Olimpija sanirana. Že na tem turnirju bomo predstavili nove sponzorje, ki so vir za nadaljnje uspehe kluba. Prvi pobudnik, da se lotimo tega, je bil Peter Vilfan, od ideje do realizacije pa ni bilo potrebno veliko časa. Prepričan sem, da naš čaka lep športni dogodek, v to se bodo lahko prepričali moji prijatelji iz Srbije in Zadra," je bil nad odločitvijo vodstva lige NLB navdušen ljubljanski župan Zoran Janković. Župana je Lorbek pred dnevi celo vprašal, ali ni bolje, da Ljubljana s turnirjem počaka do izgradnje nove dvorane v Stožicah, a naj mu bi ta odgovoril: "Takrat bomo imeli zaključni turnir evrolige."

To samo kaže na ambicije kluba in njegovih podpornikov. Ti so zelo zadovoljni, da bo že letos turnir v slovenski prestolnici, saj so se s tem povečali tudi športni apetiti. "Naš cilj je bil sicer uvrstitev na zaključni turnir, toda to še zdaleč ne pomeni, da bomo samo sodelovali. V polfinalu bomo poskušali presenetiti Partizana, ki ni samo glavni favorit lige NLB, ampak igra vidno vlogo tudi v Evropi. V domači dvorani bo to lažje," sta napovedala predsednik Olimpije Jure Jež in igralec Marko Milič.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vbccbcvbc
03. 04. 2008 19.58
no.9
03. 04. 2008 18.35
too...zdj pa po naslou-->do konca p še dlje
zmagovalec.com
03. 04. 2008 18.21
No sedaj pa se bodo ambicije dvignile. Če ga že gostimo, paga še osvojimo :)
muvimen
03. 04. 2008 16.57
Spet mučke, sicer mi je kul, ..... a ni že tretjič v LJ ?
blazon
03. 04. 2008 16.11
denis_89
03. 04. 2008 14.50
no zaj pa gremo po naslov Union Olimpija
LesJeLep
03. 04. 2008 14.45
Sem prvi in sem dodal svoj komentar