Košarka

Krka s koši neusmiljenega Ivanova slavila v Zadru, Cibona odpihnila Tajfun

Ljubljana, 19. 12. 2015 20.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Tajfuna so izgubili domačo tekmo 15. kroga lige ABA proti Ciboni (52:74). Po izenačenem začetku je hrvaški velikan ušel na neulovljivo razliko. Krka je slavila na večerni tekmi pri Zadru in se povzpela na peto mesto (67:74). Dolenjce okrepil še Boban Tomić.

Krkaši (na fotografiji Matej Rojc) radi uživajo v Dalmaciji.
Krkaši (na fotografiji Matej Rojc) radi uživajo v Dalmaciji. FOTO: ABA liga
Krka je v svoje vrste pripeljala še eno okrepitev. Na Dolenjsko prihaja slovenski organizator igre Boban Tomić, ki ima poleg bogatih domačih tudi mednarodne izkušnje iz nemške, madžarske in avstrijske lige, so sporočili iz kluba. V lanski sezoni je igral za ekipo Grosbasketa iz Grosuplja, kjer je na 30 odigranih tekmah v povprečju zabeležil 14,9 točke, 3,8 skoka in 5,7 podaje ter bil drugi najboljši podajalec lige Telemach. Letos je nastopal v 1. avstrijski ligi za ekipo UBSC Graz (povp. 34 minut , 16 toč. in 7 pod.).

Zadrčani so doživeli še tretji zaporedni poraz v ligi in prekinil niz štirih zmag na domačem igrišču. Krka pa je še enkrat dokazala, da ji igranje v Zadru ustreza, saj so na enajsti tekmi v severni Dalmaciji še šestič zmagali. Novomeščani imajo zdaj enako razmerje zmag in porazov (7:8) kot sobotni tekmec, s katerim so v sredini lestvice. Najboljši strelec pri domačih je bil Ante Delaš z 20 točkami, pri gostih pa je Stefan Sinovec dal 17 točk in zbral deset skokov. Novomeščani so bili v prvem polčasu praktično ves čas v prednosti, povedli tudi že za devet točk, a slabše odigrali zaključek druge četrtine, zgrešili nekaj metov in gostiteljem omogočili približanje na 26:28.

Na glavni odmor pa je Krka vendarle nesla nekaj večji zalogaj, koš Jureta Lalića je pomenil prednost petih točk. Ta je hitro skopnela, v 25. minuti je Delaš domače po dolgem času pripeljal do vodstva, ko je zadel za 37:36. Toda Dolenjci so dobro odgovorili, po točkah Luke Lapornika so spet pobegnili za šest točk (43:37), isti igralec pa je malce zatem zadel še trojko za 46:39. Po še eni trojki Mirka Mulalića in košu Lalića je Krka v zadnji minuti tretje četrtine povedla z 51:41, v zadnjih deset minut pa nesla še vedno lepih devet točk naskoka. Pet minut pred koncem tekme je Novomeščanom kazalo še bolje, ko je Ive Ivanov povišal na 61:49. Zadrčani so se nato sicer začeli približevati, v zadnji minuti prišli le na tri točke zaostanka, nato pa je Lapornik ukradel žogo in zadel prosta meta, s katerima je dokončno odločil tekmo.

Navijači Tajfuna niso imeli razlogov za veselje.
Navijači Tajfuna niso imeli razlogov za veselje. FOTO: Damjan Žibert

Tajfun je proti Ciboni, kjer igrata tudi dva slovenskega košarkarja Žan Mark Šiško in Nebojša Joksimović, lovil četrto zaporedno zmago. Tekmo proti Ciboni, ki je v zadnjem krogu dobila hrvaški derbi proti Zadru, je začel dobro, še sredi tekme držal stik s hrvaško zasedbo, v sredini tretje četrtine pa zašel v strelski mrk, iz katerega ni bilo več poti do zmage. Po vodstvu domačih s 4:0 in 6:2 so povedli gostje, s trojko Domna Bratoža pa so domači izenačili na 9:9. Naslednje tri minute domači niso dosegli točke in gostje so ušli na 17:9. Sedem točk razlike je bilo po prvih desetih minutah, za dve pa se je zmanjšala ob polčasu. Sandi Čebular je v prvem polčasu devet točk in zelo pripomogel, da tekmeci niso bolj ušli.

S košem Čebularja je Tajfun po treh minutah nadaljevanja znižal zaostanek zgolj na dve točki (37:39), saj Zagrebčani v tem delu igre niso dosegli niti točke. Usodnejše pa so bile naslednje minute, v katerih se je skoraj povsem ustavil met domačih, saj je do izida 39:55 in 27. minute dve točki dosegel le Čebular, s 17 točkami prvi strelec tekme. Tako da je bilo le vprašanje, s kako veliko razliko bodo Zagrebčani na koncu ugnali domače. Ekipa trenerja Damirja Mulaomerovića, ta je pred kratkim zamenjal Slavena Rimca, je dvoboj dobila s 22 točkami naskoka.

Izida:

Tajfun - Cibona 52:74 (15:22, 34:39, 45:60)
Zadar - Krka 67:74 (13:19, 28:33, 45:54)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.