Košarka

Džikić Dolenjce pozdravil z zmago, zmaji drago prodali svojo kožo v Podgorici

Novo mesto, Podgorica, 16. 01. 2016 20.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekdanji trener Olimpije in Krke Aleksandar Džikić se je kot trener Partizana vrnil v dvorano Leona Štuklja, toda do starih znancev s črno-belimi ni imel milosti in Dolenjcem prizadejal že četrti zaporedni poraz v ligi Aba (70:75). Union Olimpija je zvečer izgubila v Podgorici (89:77).

Aleksandar Cvetković (na fotografiji z žogo) je bil prvi strelec Partizana z 21 točkami, pri Krki je bil najučinkovitejši Erjon Kastrati (15).
Aleksandar Cvetković (na fotografiji z žogo) je bil prvi strelec Partizana z 21 točkami, pri Krki je bil najučinkovitejši Erjon Kastrati (15). FOTO: ABA liga

Košarkarji Krke so zabeležili četrti zaporedni poraz v ligi Aba, drugega v nizu pred domačimi gledalci in dvanajstega v tem tekmovanju. Premoč so morali priznati ekipi Partizana, ki jo je v dvorani Leona Štuklja vodil dolgoletni strateg Novomeščanov Aleksandar Džikić. Tekma je bila zanimiva in napeta vse do konca. Začeli so jo bolje gostje, ki so imeli v drugi četrtini že dvomestno prednost (32:20). A v nadaljevanju je domača zasedba uredila svoje vrste, počasi nadoknadila zaostanek in se sredi tretje četrtine tudi prvič prebila v vodstvo (39:37). Pet minut pred koncem tekme je to znašalo že šest točk, a žal se je Krki tedaj v napadu povsem ustavilo, Partizan pa je z delnim izidom 11:2 prešel v ospredje. Prednost je zadržal vse do konca in se tako po zmagah izenačil s Krko ter pridružil ekipam, ki se potegujejo za peto mesto na prvenstveni lestvici. Najboljši strelec sobotnega obračuna je bil Aleksandar Cvetković (21 točk), s katerim je v vrstah Krke korak najbolj držal Erjon Kastrati (15). Krko v naslednjem krogu (23. 1.) čaka gostovanje v Skopju, še pred tem pa bo v četrtem krogu pokala Fiba v sredo gostila izraelsko zasedbo Maccabija iz Rishona Le Ziona.

Miha Lapornik (levo) med tekmo v Črni gori.
Miha Lapornik (levo) med tekmo v Črni gori. FOTO: ABA liga

Košarkarji Uniona Olimpije so zvečer po pričakovanju izgubili tekmo 20. kroga v Podgorici. Na gostovanju pri vodilni ekipi lige Budućnosti so pokleknili s 77:89. Končna razlika ni najboljši pokazatelj razmerja moči na parketu. Ljubljančani - kot že nekaj tekem zapored proti favoriziranemu tekmecu - so bili dostojen nasprotnik, ki pa kljub pogumni igri in vodstvu v drugem polčasu ni uspeli ogroziti niza zdaj že enajstih zmag Črnogorcev od sredine novembra lani. Olimpija se je izkazala z nepopustljivo, borbeno igro, ki jo je na začetku drugega dela po delnem izidu 12:1 pripeljala do vodstva 52:48. Vendar le za krajši čas, saj je Budućnost hitro uredila svoje vrste in se s serijo 19:5 vnovič prebila do zanesljivega vodstva (67:57). Zeleno-beli iz Stožic so tako doživeli trinajsti poraz, ki jih šest krogov pred koncem tekmovanja postavlja v nevaren položaj na repu razpredelnice. V preostalih tekmah bo Olimpija štirikrat gostitelj (Zadar, Tajfun, Cedevita, Partizan) ter dvakrat gost (Mega Leks, Metalac). V naslednjem krogu lige Aba (23. 1.) bodo Ljubljančani gostili zasedbo Zadra, pred tem pa jih v sredo čaka še obračun z ruskim Nižnim Novgorodom v Stožicah. Najboljša strelca sta bila na tekmi v Črni gori Tadija Dragičević (23 točk) in Sava Lešić (18).

Izida 20. kroga:

Krka ‒ Partizan NIS 70:75 (11:13, 27:36, 55:55)
Budućnost VOLI ‒ Union Olimpija 89:77 (27:19, 47:42, 73:64)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.