Košarka

LeBron James Cleveland popeljal do druge zmage

Cleveland, 22. 04. 2015 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V ligi NBA so se Chicago Bulls in Golden State Warriors, ki imata v prvem krogu končnice že po dve zmagi, pridružili še Cleveland Cavaliers, Toronto Raptors in Washington Wizards. S 30 točkami, devetimi skoki in sedmimi asistencami se je izkazal košarkar Clevelanda LeBron James.

Zvezdnik Cleveland Cavaliers, LeBron James, ki se je na začetku sezone vrnil v klub, v katerem je začel svojo kariero v ligi NBA, je pri drugi zmagi svoje ekipe nad Bostonom, tokrat z 99:91, prikazal odlično igro in bil najboljši igralec tekme. Polovico svojih točk je dosegel v zadnji četrtini. Uspešen je bil tudi drugi od velikega trojčka Clevelanda, Kyrie Irving, ki je dosegel 26 točk, medtem ko je Kevin Love tekmo končal pri 13 točkah. V ekipi Bostona je bil na svoji ravni le Isaiah Thomas. "Tokrat sem imel jaz svoj večer, nekateri soigralci ga niso imeli, ampak pomembno je, da smo zmagali. Zadovoljen sem, da sem dal svoj delež k naši zmagi," je po tekmi dejal LeBron James. Vse bližje drugemu krogu končnice v vzhodni konferenci je tudi Washington Wizards. Še toliko bolj, ker je tudi svoje drugo gostovanje v Torontu končal z zmago. Izid je bil 117:106. V prvi četrtini so bili boljši domači košarkarji, toda v drugi in tretji četrtini je bilo vse v znamenju gostujoče ekipe, ki si je v tem obdobju priigrala 22 točk prednosti.

Kyrie Irving
Kyrie Irving FOTO: Reuters

Zadnja četrtina je bila tako le še formalnost. V ekipi Washingtona sta blestela John Wall, ki je imel ob 26 doseženih točkah še kar 17 asistenc, ter Bradley Beal, ki je dosegel 28 točk. V domači ekipi sta bila z 20 točkami najbolj učinkovita DeMar DeRozan in Louis Williams. "Dvoboj z Washingtonom še zdaleč ni končan. Tako kot so oni dobili obe tekmi pri nas, lahko mi dobimo na njihovem igrišču," je po drugem porazu svoje ekipe dejal DeMar DeRozan. Da serija še ni odločena, mu je potrdil tudi trener čarovnikov Randy Wittman. "Težko je zmagati štiri zaporedne tekme. V petek igramo prvo tekmo doma, ki bo v marsičem težja, kot sta bili prvi dve v gosteh. Še naprej moramo igrati enako agresivno, kot smo igrali v Bostonu," je dejal Wittman. Z dvema zmagama so končnico lige NBA na zahodu začeli tudi košarkarji Houstona, ki so šele v zadnji četrtini strli odpor Dallasa in zmagali s 111:99. V zadnjo četrtino so krenili le s točko prednosti, vendar sta se ob pravem trenutku razigrala Dwight Howard in James Harden, ki sta bila tudi najboljša strelca svoje ekipe. Howard je tekmo končal pri 28 točkah, izkazal se je tudi z 12 podajami, medtem ko je Harden dosegel 24 točk. Pri gostih, ki bodo do preobrata skušali priti na svojem igrišču, je največ točk dosegel Monta Ellis, 24, vendar ob ne ravno blestečem metu. Za dve točki je metal 8-23, za tri pa 2-7. Še slabše je šlo Dirku Nowitzkemu, ki je tekmo končal pri desetih točkah, resda pri trinajstih skokih, toda za dve točki je od 14 poskusov zadel le trikrat, dvakrat pa je zgrešil tudi met za tri točke.

Izidi:

- končnica, 1. krog:
- Vzhod:
Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 99:91
(Cleveland vodi z 2:0 v zmagah)

Toronto Raptors - Washington Wizards 106:117
(Washington vodi 2:0 v zmagah)

- Zahod:
Houston Rockets - Dallas Mavericks 111:99
(Houston vodi z 2:0 v zmagah)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KiNgKoNg
23. 04. 2015 01.56
Zanimivo, po naslovu sodeč imata Toronto in Washington po dve zmagi.
JAMES23
22. 04. 2015 14.45
+4
bravo kralj!!!!!trenutno najboljši dvojec u ligi nba,king&drew.GO CAVS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pridnaov?ka
22. 04. 2015 21.03
-1
fsfrfds
23. 04. 2015 23.32