Košarka

Laščanom druga zmaga v ligi ABA

Ljubljana, 02. 12. 2011 22.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipa Zlatorog Laško je v prvi tekmi 10. kroga košarkarske lige ABA doma premagala moštvo Hemofarma s 76:68. Rada Trifunoviča je na mestu trenerja Zlatoroga zamenjal Ivan Sunara, nekdanji legendarni jugoslovanski košarkar.

V ekipi iz Laškega ni bilo njihovega prvega igralca in strelca Vladimirja Panića, ki je zaradi poškodbe gležnja manjkal že v slovenskem obračunu dna regionalne lige v gosteh pri Heliosu, kjer je Zlatorog klonil s 66:83. Laščani so v devetih krogih le enkrat zmagali, padel je veliki Partizan, Hemofarm pa je imel ob tekmi manj po štiri zmage in poraze. Gostje iz Vršca so bili v vlogi favorita, toda borbenim domačinom je uspelo, da so bili v prvi četrtini povsem izenačeni.

Ivan Sunara
Ivan Sunara FOTO: Damjan Žibert

Tudi v drugi četrtini so bili domači enakovredni, Grega Mali pa je v tem delu zadel deset točk, tudi dve trojki, le dve točki manj pa je zbral Mitja Nikolič Smrdelj. Ko je minuto in pol pred koncem prvega polčasa Luka Lapornik zadel najprej trojko, nato v naslednjem napadu gostom ukradel žogo in protinapad zaključil s polaganjem, je Smrdelj tretji zaporedni napad domačih kronal za največjo prednost dotlej (42:35). Ta je na dvomestno razliko (+12) po hitrih protinapadih in delnem izidu 6:0 narasla na začetku tretjega dela.

Srbski predstavniki so v nadaljevanju prednost sicer nekoliko znižali, vendar so pred zadnjo četrtino domači še vedno vodili s štirimi točkami naskoka. Košarkarji Zlatoroga pa so dobre tri minute pred koncem po trojki Daniela Vujasinoviča povedli s 70:59. Darko Čohadarević je minuto in pol pred koncem odločno prodrl pod koš za 72:63. Razlika pa se je po grobih napakah domačih povsem stopila in pol minute pred koncem je bilo le štiri točke razlike (72:68). Vujasinovič je nato 17 sekund pred koncem zadel oba prosta meta za miren zaključek in pomembno zmago domačih.

Izid:
Zlatorog Laško - Hemofarm 76:68 (16:16, 42:37, 60:56)
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rupsi31
03. 12. 2011 13.20
Ivan Sunara je in bo vedno zapisan v zgodovino, da je treniral Krko, ki je prva po letih domincaije Olimpije osvojila leta 2000 naslov državnih prvakov. Neprecenljivo.