Košarka

KZS v boj proti stavniškim aferam

Ljubljana, 27. 03. 2013 15.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predstavniki izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije so dopolnili disciplinski pravilnik in z novim členom igralkam, igralcem, košarkarskim funkcionarjem in vsem drugim košarkarskim delavcem prepovedali sodelovanje pri športnih stavah.

Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je na zadnji seji sprejel dopolnitve disciplinskega pravilnika. Tako je v pravilnik dodan člen, ki igralkam, igralcem, košarkarskim funkcionarjem in vsem drugim košarkarskim delavcem prepoveduje sodelovanje pri športnih stavah. Po mnogo stavniških aferah, ki na žalost vse bolj pretresajo svetovno športno sceno, je v košarkarskem letu 2013 dopolnitev disciplinskega pravilnika s členom, ki govori o prepovedi nameščanja izidov in prepovedi sodelovanja pri športnih stavah, sprejel tudi Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije.

Roman Volčič
Roman Volčič FOTO: Damjan Žibert

"Mnoge stavniške afere so nakazale razsežnost težavnosti in nedorečenosti omenjenega področja. Tega se moramo vsi, ki delamo v športu, resno zavedati. Tako smo na Košarkarski zvezi Slovenije soglasno sprejeli dopolnitev disciplinskega pravilnika in s tem vsem igralcem in igralkam ter ostalim košarkarskim delavcem poslali jasno sporočilo, da naj se tem nečednostim izognejo," je po izvršnem odboru za uradno spletno stran krovne organizacije dejal predsednik KZS Roman Volčič.

Košarkarska zveza Slovenije bo, če bo igralec, igralka, trener, odgovorna oseba ali funkcionar, ki bo na kakršen koli način vplival ali sodeloval pri vnaprej dogovorjenem rezultatu na košarkarski tekmi pod okriljem KZS, FIBA in FIBA Europe, na kateri doseženi izid ni posledica športnega tekmovanja (ravnanje, povezano z nameščanjem rezultatov tekem, podkupovanje ali sodelovanje pri podkupovanju, sodelovanje pri športnih stavah ipd.), posameznika kaznovala s časovno prepovedjo igranja ali opravljanja dolžnosti v trajanju najmanj šestih mesecev ali z dosmrtno diskvalifikacijo in denarno kaznijo. Klub, ki sodeluje pri vnaprej dogovorjenem izidu, pa se bo kaznovala z denarno kaznijo in prehodom v najnižji rang tekmovanja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.