Košarka

Domač poraz Krke v regionalni ligi

Novo mesto, 06. 10. 2016 17.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novomeška Krka je v tretjem krogu regionalne košarkarske lige ABA doma izgubila s srbsko ekipo FMP z 61:70. Novomeščani so po treh zmagah na treh uradnih tekmah v novi sezoni na četrti doživeli prvi poraz.

Žiga Dimec je proti ekipi iz Železnika dosegel 12 točk.
Žiga Dimec je proti ekipi iz Železnika dosegel 12 točk. FOTO: Damjan Žibert

Krka je doslej v ligi Aba odigrala le eno tekmo, doma je v nedeljo, 1. oktobra, v prvem krogu nadigrala Karpoš Sokole z 81:64, tekmo drugega kroga z Union Olimpijo pa bo v Ljubljani igrala šele v ponedeljek, 5. decembra. Košarkarska zveza Slovenije in vodstvo regionalnega jadranskega tekmovanja lige Aba namreč nista dosegla dogovora o medsebojnem upoštevanju tekem, zato slovenski derbi med Unionom Olimpijo in Krko ni štel za ligo Aba, temveč le za domače slovensko ligaško košarkarsko prvenstvo; 3. oktobra so košarkarji Krke v 1. krogu lige Nova KBM v Stožicah premagali Olimpijo z 91:80. Krka je srečanje z gosti iz Srbije dobro začela in dobila prvo četrtino s petimi koši razlike, na odmor po dvajsetih minutah pa so gostje odšli z dvema točkama prednosti. V tretji četrtini sta ekipi skupaj dosegli vsega 16 točk, od tega domači le šest, in prednost srbske ekipe je narasla na šest točk. V predzadnji minuti je Aleksandar Bursać prednost povišal na deset točk (64:54), sledili pa sta dve trojki Jureta Rtlopa in koš Sandija Čebularja, ki je pred tem ukradel žogo. Krka je s tem pred zadnjo minuto zaostanek znižala na pet točk (61:66). Po minuti odmora na zahtevo trenerja gostov Slobodana Klipa je FMP prek Filipa Čovića dosegel zadnje štiri točke na tekmi in se veselil zmage.

Novomeščani so po treh zmagah na treh uradnih tekmah v novi sezoni na četrti doživeli prvi poraz. FMP iz Železnika, dvakratni prvak lige Aba, se je vanjo vrnil po nekaj sezonah premora; Krka je z njim zadnjič igrala v sezoni 2008/09, ko je po enkrat zmagala in izgubila.

Izid, liga Aba, 3. krog:
Krka - FMP  61:70 (22:17, 34:36, 40:46)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.