Košarka

VIDEO: Krka za razred boljša od Zadra

Novo mesto, 08. 10. 2012 22.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji novomeške Krke so v 3. krogu regionalne lige ABA z 78:62 ugnali Zadar. Najučinkovitejši v vrstah slovenskih državnih prvakov je bil Edo Murić, ki je dosegel 21 točk.

Košarkarji novomeške Krke so novo tekmovalno leto v regionalni konkurenci začeli v skladu s pričakovanji. Uvodoma so v domači dvorani ugnali novinca v ligi ABA, madžarskega predstavnika Szolnoki, v drugem krogu pa so se z gostovanja pri beograjskem Partizanu vrnili močno potolčeni (79:60). Kljub vsemu pa jih to ni pretirano prizadelo, saj so že v 3. krogu tekmovanja spet pokazali pravi obraz. Varovanci Aleksandra Sekulića so namreč Zadrčanom v domači dvorani hitro vsilili svoj ritem igre in nadzirali potek dvoboja od samega začetka igralnega časa. Po vodstvu z 10:2 so nekoliko popustili in po prvi četrtini vodili s 14:7. V začetku drugega dela so vnovič nekoliko 'stopili na plin' in po dveh natančno izvedenih prostih metih Jakova Vladovića vodili z 20:12, nato pa je sledila serija gostov, ki so se približali na 23:20. Sekulić je nato uspel umiriti svoje varovance, jih vrniti v dogovorjeni sistem in Novomeščani so šli na odmor s sedmimi točkami naskoka (32:25).

Novomeščani so vknjižili še drugo zmago v novi sezoni lige ABA.
Novomeščani so vknjižili še drugo zmago v novi sezoni lige ABA. FOTO: Damjan Žibert

Nadaljevanje pa se za slovenske državne prvake ni moglo začeti bolje. S trojkama Vladovića in Eda Murića so namreč pobegnili na 38:25, tako da je gostujoči trener Ante Nazor moral serijo gostiteljev prekiniti z minuto odmora. Hrvaški tekmec je potem počasi vzpostavil ravnovesje na terenu dvorane Leona Štuklja, kljub vsemu pa to ni zadostovalo za preobrat. Krkaši so namreč stopnjevali ritem, zadevali trojke kot za stavo in si pred zadnjimi desetimi minutami dvoboja priigrali 15 točk naskoka (57:42). Čeprav je kazalo, da Zadar tako slabo ne more skleniti dvoboja, je bila zasedba s hrvaške obale do izteka igralnega časa povsem nemočna. 4 minute in 27 sekund pred koncem tekme je namreč za 21 točk naskoka zadel Vladović. V izdihljajih dvoboja so sicer domačini nekoliko popustili, a to ni posebej vplivalo na končni izkupiček.

Domačini so se namreč ob izteku igralnega časa veselili še druge letošnje zmage, tokrat z 78:62.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.