Košarka

Krka doma klonila proti Szolnoku, Union Olimpija si je zagotovila peto mesto

Nove Mesto, 14. 03. 2015 19.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Krke so v 25. krogu lige ABA na domačem parketu za deset točk izgubili z madžarskim Szolnokom (61:71). Uspešnejša je bila Union Olimpija, ki je na gostovanju v Sofiji z 78:56 ugnala Levski.

KK Krka - 4
KK Krka - 4 FOTO: ABA liga
Edini madžarski predstavnik v ligi Aba je v zadnjem tednu premagal oba slovenska kluba; prejšnji teden na domačem terenu je bil po podaljšku boljši od Uniona Olimpije, v gosteh pa je danes vzel skalp Krke, ki je tako doživela drugi zaporedni poraz v regionalnem tekmovanju in postavila pod vprašaj uvrstitev v evropski pokal v prihodnji sezoni. Novomeščani bodo lahko peto ali šesto mesto napadali naslednji teden v slovenskem derbiju z Unionom Olimpijo v Stožicah, ob tem, da bodo morali računati še na spodrsljaj Madžarov doma proti Cedeviti, saj so s Szolnokom, ki jih je ujel po točkah, izgubili obe tekmi.

Na prvi so Madžari slavili s štirimi točkami naskoka, tokrat pa so slavili še bolj suvereno. Že v startu tekme so si priigrali dvomestno prednost, jo nato še pred glavnim odmorom izgubili, odločilno razliko pa so dosegli v zadnjih petih minutah. V tem času Novomeščani niso dosegli niti točke, Szolnoki pa je z delnim izidom 10:0 prišel do zasluženih dveh točk. Pri Krki sta največ košev dosegla Chris Booker (16) in Malcolm Armstead (13), ki sta bila hkrati edina z dvomestno številko v stolpcu s točkami.

Alen Omić
Alen Omić FOTO: Damjan Žibert

Union Olimpija slavila v Sofiji

S štirinajsto zmago so si košarkarji Uniona Olimpije krog pred koncem rednega dela zagotovili peto mesto, ki jim prinaša uvrstitev v evropski pokal v prihodnji sezoni. S tem so izpolnili osnovni cilj sezone, hkrati pa so se izognili odločitvi v zadnjem krogu naslednji teden, ko bo v Stožicah gostovala Krka (sobota, 17.00).

Potem ko so Ljubljančani prejšnji teden na Madžarskem zapravili prvo 'match' žogico za evropski pokal, tokrat ničesar niso prepustili naključju. Proti zadnjeuvrščeni ekipi lige Aba so od prve minute dalje igrali zavzeto, agresivno in praktično že v uvodu rešili vprašanje zmagovalca oziroma gostiteljem vzeli voljo do igre. Ti so v prvi četrtini dosegli vsega tri koše, v 15. minuti pa je bil rezultat že 32:6.

V nadaljevanju so varovanci trenerja Memija Bečirovića rutinirano zadržali prednost, hkrati pa je lahko strateg odpočil glavne adute. Novo odlično partijo je prikazal Alen Omić, ki je v 18 minutah ob vsega dveh zgrešenih metih dosegel 22 točk. Sedemnajst jih je prispeval Blaž Mahkovic.

Izida:
Krka - Szolnoki Olaj 61:71 (16:20, 36:35, 55:53)

Levski - Union Olimpija 56:78 (6:24, 16:41, 33:61)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.