Košarka

Krka slavila v regionalni ligi po skoraj treh mesecih

Novo mesto, 23. 01. 2017 07.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Krke so v 19. krogu lige Aba premagali Cedevito z 90:86. Eden glavnih junakov pri domačih je bil Matic Rebec, ki je v prvem polčasu s serijso trojk zrežiral preobrat, tekmo je končal pri 17 točkah.

Žiga Dimec
Žiga Dimec FOTO: Damjan Žibert

Košarkarji Krke so prejšnji teden niz porazov v ligi ABA podaljšali na deset. Novomeščani so izgubili na gostovanju pri neporaženem moštvu v tem tekmovanju Crveni zvezdi, že danes pa jih je čakala le za malenkost lažja naloga; doma so igrali s še eno ekipo z vrha lestvice Cedevito. Novomeščani so v prvem delu tekmovanja oktobra Cedevito v gosteh presenetljivo premagali za točko, zato so imeli Zagrebčani še dodaten motiv v boju z Novomeščani. A na koncu so se po razburljivi tekmi veselili domači in končno prekinili niz porazov, čeprav so po visokem vodstvu na koncu skorajda trepetali za zmago. S šestim uspehom v sezoni pa so se krkaši tudi znebili zadnjega mesta na lestvici lige ABA. Krka je pokazala dva obraza; na začetku in na koncu je popustila in dovolila tekmecem, da so pobegnili oziroma jo ujeli. Vmes pa je dolenjska zasedba blestela, najprej znižala razliko, potem pa vodstvo povečala že na več kot 15 točk. Eden glavnih junakov pri domačih je bil Matic Rebec, ki je v prvem polčasu s serijso trojk zrežiral preobrat, tekmo je končal pri 17 točkah. Najboljši strelec pa je bil sicer Marko Luković, končal je pri 24 točkah. Oba sta zadevala tudi odločilne proste mete v končnici, potem ko se je prednost Krke s 76:60 po treh četrtinah povsem stopila (81:81), še enega preobrata pa nato Zagrebčani niso zmogli, prišli so še do 83:85, in velike zmage so se lahko veselili domači košarkarji, ki so na koncu zmagali za štiri (90:86). Ronald Curry je k uspehu prispeval 15 točk.

Naslednjo tekmo v regionalnem tekmovanju bodo dolenjski košarkarji igrali 29. januarja v Zadru.

Izid:
Krka
- Cedevita 90:86 (19:27, 50:44, 76:60)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.