Košarka

Krka se je od Evrope poslovila s porazom v Podgorici

Podgorica, 28. 02. 2012 20.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Krke so v šestem krogu drugega dela evropskega pokala izgubili z Budućnostjo z 58:63 (16:22, 35:38, 46:52) in se tako poslovili od nadaljnjega tekmovanja.

Slovenski državni prvaki, košarkarji Krke iz Novega mesta, so nastope v evropskem pokalu sklenili med šestnajstimi najboljšimi ekipami. V zadnji tekmi drugega dela jim na gostovanju v Podgorici ni uspelo premagati Budućnosti, ki je ob ruskem Spartaku napredovala v četrtfinale iz skupine K.

Zoran Dragić
Zoran Dragić FOTO: Damjan Žibert

Novomeščani vseeno zadovoljni zapuščajo drugoligaško evropsko klubsko tekmovanje, saj so z uvrstitvijo v "Last 16" izpolnili zastavljeni cilj. V prvem skupinskem delu so zabeležili štiri zmage in dva poraza, drugi del pa so sklenili z izkupičkom 1-5. Za to so dobili štiri točke v posebnem točkovanju za nastop v evroligi v prihodnji sezoni in tako zmanjšali zaostanek za Unionom Olimpijo.

Budućnost ostaja zakleta za košarkarje iz Novega mesta, ki so tudi v četrtem poskusu v tej sezoni ostali praznih rok, drugič v zadnjih 72 urah. Tekma v dvorani Morača se je razpletla podobno kot sobotna v dvorani Leona Štuklja. Krka je dobro igrala slabe tri četrtine tekme, nato pa so Črnogorci dvignili ritem igre in si že pred zaključkom nabrali dovolj visoko prednost za mirno končnico.

Potem ko so Novomeščani solidno opravili svoje delo v prvem polčasu, četudi so izgubili kar dvanajst žog, a zato dobili bitko pod obročema z 21:12, se je tekma prelomila ob koncu tretje četrtine in na začetku zadnje. Triminutni strelski post Krke je gostiteljem omogočil delni izid 9:0 in vodstvo s 55:46, ki ga varovancem trenerja Aleksandra Sekuliča ni več uspelo izničiti.

Najvišjo oceno (26) si je prislužil Zoran Dragić, ki je ob 14 točkah (met iz igre 4:6) zbral 8 skokov, 3 podaje, tekmeci pa so nad njim naredili šest osebnih napak. Prav toliko točk je dosegel tudi Smiljan Pavič, a zgolj tri v drugem polčasu.

Izid:

Budućnost - Krka 63:58
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rko
28. 02. 2012 22.59
-3
kakopak drugače..
London?an
28. 02. 2012 21.33
+2