Košarka

Krka premagala Cedevito v Zagrebu

Zagreb, 23. 10. 2016 20.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji novomeške Krke so v 6. krogu regiolnalne lige ABA gostovali v hrvaški prestolnici pri Cedeviti. Krkaši so na vselej zahtevnem prizorišču v zagrebški dvorani Dom Sportova slavili v napeti končnici (83:82) in dosegli drugo zmago v sezoni.

Košarkarji Krke so tudi v svoji peti tekmi v letošnji sezoni lige ABA gostovali v Zagrebu pri trikratnih zaporednih hrvaških državnih prvakih. Zagrebčani so do tekme z Novomeščani že dvakrat izgubili, zato si novega poraza niso smeli dovoliti, če so še želeli držati korak z vodilnimi ekipami lige. Za Cedevito je prvič zaigral tudi Pierre Jackson, njihova najnovejša okrepitev, toda tudi to ji ni pomagalo, da bi prišla do zmage. Krka je do nje prišla v zadnjih trenutkih tekme. Prva četrtina se za novomeške košarkarje ni najbolje končala, saj so domačini ob izteku prvih desetih minut pobegnili za osem točk. Zanje je bilo usodno obdobje med peto in šesto minuto, ko so jim domačini s trojkama Davida Stocktona in Scotty Hopsona pobegnili za devet točk (15:6), čeprav so še v peti minuti vodili le za točko (7:6). Tudi nadaljevanje tekme za slovenske pokalne zmagovalce ni bilo ravno uspešno, čeprav v skoku niso zaostajali za nasprotnikom, vendar je bil zato toliko slabši njihov napad. S točkama Džanana Muse je Cedevita v 16. minuti povedla s 35:22, vendar se krkaši niso predali. Z delnim izidom 8:0 so se Zagrebčanom približali na pet točk zaostanka, nekaj bolj otipljivo prednost pa je z novo trojko domačim prinesel Hopson.

Žiga Dimec
Žiga Dimec FOTO: Damjan Žibert

Drugi polčas se je s trojko Matica Rebca začel po željah gostujoče ekipe, ki je nadaljevala dobro igro. Minuto pred koncem tretje četrtine so se s košem Žige Dimca Zagrebčanom približali na točko zaostanka (60:61), takšen je bil njihov zaostanek tudi po koncu tretje četrtine, ki jo je z novo trojko, svojo tretjo na tekmi, zaključil Rebec. Tri minute pred koncem tekme je izid na 75:75 izenačil razpoloženi Marko Luković, Sandi Čebular pa je Krko s trojko popeljal do drugega vodstva na tekmi. Prvič na začetku tekme z 2:0. V razburljivi končnici, v kateri je Cedevita s tremi točkami Mira Bilana še enkrat vodila (82:80), sta Žiga Dimec z enim zadetim prostim metom in Čebular Novomeščanom priborila pomembno zmago v gosteh.

Najboljši strelec Krke je bil z 20 točkami Marko Luković, s 17 se je izkazal Žiga Dimec, ki je imel tudi devet skokov, v vrstah Cedevite je Karlo Žganec tekmo končal s 15.

Izid:
Cedevita - Krka 82:83 (24:16,16:18, 24:29,18:20)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.